български Bulgaars          Деца индиго

                              Indigo kinderen - Bulgaars

Какво е галактически човек?

 

Всеки човек, роден на тази планета, е галактически човек... защо? Тъй като ние всички сме засадени тук от определена галактическа раса... точно както имаме произход в други страни и култури, ние също имаме произход и произход в други звездни системи.

С други думи, истинският произход на човек е от „отвъд света“.

Човешката раса е сключила споразумение да се роди в този триизмерен експеримент.

Така че, когато се родим на тази планета, ние всъщност забравяме кои сме всъщност.

Причината за това състояние на амнезия е да преживеете ПРЕРАЖДАНЕ чрез човешко Пробуждане, което се случва от сега нататък. Толкова много хора не осъзнават ни най-малко мащаба на това събитие, в което човечеството участва.

Това „Пробуждане“ има потенциала да превърне човечеството обратно в оригиналния план на нашето „галактическо аз“.

Този оригинален галактически план е свързан с нашата ДНК. Хората са започнали като „кристално 12-верижно същество“ и тази оригинална конфигурация е дала на човечеството безсмъртие и сили, които повечето не могат да си представят. Човечеството обаче е сведено до 2-верижно въглеродно създание чрез манипулация на ДНК.

 

Ние обаче сме в процес на повторно активиране на тези други ДНК вериги чрез нашето Пробуждане. Сега се прави всичко за еволюцията на човешкия вид Преди десетилетия нашата слънчева система навлезе в интензивен фотонен пояс с много високи, интензивни честоти. През 2012 г. Земята започна да преминава през най-дълбоката част на тези честотни вълни. Оттук и прецесията на равноденствието. Преминаване от зодиакалния знак Риби (Контрол и разрушение) към Водолей (Мир и освобождение.)

 

Когато ДНК абсорбира определени честоти, причинени от определено съзвездие чрез кодове, настъпва голяма промяна. Така че би имало смисъл, когато навлезем в епохата на Водолея, да преживеем различна реалност.

 

Например: учените могат да осветят с лазери саламандри и да съберат тяхната ДНК информация, а след това могат да осветят същия този лазер в яйцата на жабата и тази жаба в крайна сметка ще излюпи саламандри в яйцата на жабата... точно това се случва с човечеството с това по-високи честоти.

 

Получаваме ъпгрейд на ДНК.

Нежеланото ДНК, както го наричат ​​нашите така наречени учени, се пробужда. Все още има около 95% от нашата ДНК, която не използваме, така че си представете какви могъщи същества ще се окажем! Докато човешката раса се издига през тези по-високи честоти, ние ставаме по-умни, по-осъзнати.

 

Така че, когато настъпи подходящият момент, на човешката раса в крайна сметка ще се довери да се справя и манипулира неща като гравитация и магнетизъм... тогава ще бъдем готови и уверени с такава напреднала технология. Не може да се случи по-рано, защото бихме били твърде незрели и опасни да се справим с такъв напредък в технологиите.

 

Това е като да дадеш на бебе пистолет и да очакваш то да разбере и уважава силата на този пистолет.

Този технологичен напредък ще бъде разкрит само на онези, на които може да се има доверие. Има толкова много променливи, свързани с този скок в човешката еволюция, но ние ще стигнем до него!

 

Всичко, което ни се случва в момента, е част от „Божествения“ план за трансцендиране на Майката Земя и нейните обитатели в по-високо измерение.

Все пак има няколко препятствия за преодоляване, но почти сме там...


Малкият принц

https://www.odaha.com/antoine-de-saint-exupery/maly-princ/malkiia-printswikipedia

https://bg.wikipedia.org/wiki/Деца_индиго


Деца индиго (на английски: Indigo children) е псевдонаучен термин, използван, за да опише деца, за които се вярва, че притежават специални, необичайни и понякога — свръхестествени черти или способности.[1] Тази идея се основава на ню ейдж концепции, развити през 70-те години на 20. век от Нанси Ан Тапе, част от нейната класификация на хората според отенъка на аурата им (индигов цвят).[2] В последствие концепцията е доразвита от Джан Тоубър и Лий Карол. Идеята за децата индиго добива популярност с разпространението на няколко книги и филми в края на 90-те. Множество печатни и видео материали и конференции са създадени около вярването в идеята за децата индиго, тяхната природа и способностите им. Интерпретацията на тези вярвания варира от убеждението, че те са следващо ниво в човешката еволюция, до това, че владеят телепатия или просто, че са по емпатични от връстниците си.

Псевдонаучни изследвания им приписват да са представители на следващия етап от човешката еволюция, да идват от други планети, да имат богат опит и знания за Космоса и притежават паранормални способности, като телепатия, телекинеза и пр. Няма достоверни научни изследвания, откриващи които и да било от тези черти в т.нар. деца индиго[3]. Често определенията, които се дават на децата индиго, са такива, че да се харесат на голям кръг хора, и те да приемат, че те се отнасят за тях, т.е. става въпрос за проявление на ефекта на Форер.

Определението за деца-индиго е дадено от Нанси Ан Тапе, която работи в областта на синестезията, през 1970 г. Тя класифицира хората според цветовете на аурата им. Според нея при тези деца преобладава индигово-виолетовият цвят — нещо, което било характерно за зрели хора с духовни практики или житейска мъдрост зад гърба си. Нанси Ан Тапе твърди, че при близо 95% от децата, родени в последните 10 години, се наблюдавал този феномен. Макар и не научно потвърдена, популяризирането на идеята носи значителни приходи от консултации на подозирани за индиго деца, както и на авторите на книги, филми и организатори на конференции по темата [4].

Смятаната за най-популярна книга по темата е на Лий Карол (Lee Caroll) „Indigo children: new kids have arrived“ („Индигови деца; пристигнаха нов вид деца“).

Характеристиката на Нанси Ан Тапе за децата индиго ги представя като некомуникативни, с богата интуиция. Според нея тези деца работят с дясната половина на мозъка си. Съгласно поддръжниците на тезата за децата индиго, те помнят и възприемат информация много по-бързо от децата с развита лява половина на мозъка, от което следва отегчеността им от материала в училище. Често са смятани за разсеяни и несериозни, но били изпреварвали връстниците си и били хиперактивни и по-подготвени от учителите си.

Някои от набедените за деца-индиго са диагностицирани с хиперактивност с дефицит на вниманието. За това заболяване често се предписва риталин, за който няма изследвания, доказващи че е ефективен и безопасен в дългосрочен план, макар да съществуват отделни противоречащи си изследвания[2]. Според поддръжниците на теорията за децата-индиго, това повлиява мозъчните функции и „успокоява“ неконвенционалното им поведение, но всъщност пречи на способностите им да се изявяват. Харесваща се сред средите на поддръжниците на идеята за индиго-деца е тезата, че „тези надарени деца просто предпочитат да учат по начини, различаващи се от конвенционалния образователен модел.“ Според поддръжници на теорията за децата индиго, риталинът правел децата, които го приемат, по-покорни, но същевременно води до загубване на фината им сетивност и необичайната им чувствителност.
http://aura.newage.bg/индиго-кристални-златни-деца

Индиго, кристални и златни деца


Едва ли имa вече човек, който да не е чувал за тези деца. Живеем в динамично време на големи контрасти и бързо развитие. Това неминуемо засяга децата или пък по-скоро те са двигателят на промените.


Приема се, че още преди 1985 година започват да се раждат деца с индигова аура. Те се появяват като по поръчка, за да подкрепят човечеството и Земята в този решаващ момент, тъй като сме били обърнати изцяло към материалното и към разума. Децата индиго са тъкмо обратното, те са безгранични във всяко едно отношение, а това противоречи изцяло на системата, на общество.  Нека разгледаме по-подробно какво е характерно за тях:

•Притежават вътрешно знание за истината в живота.

•Знаят, че следва да живеем в хармония със самите себе си и заобикалящата ни среда.

•Знаят, че съществува нещо повече от това, което виждат очите ни.

•Убедени са, че материята и физическия живот са илюзия, и че животът се състои от енергия или живо съзнание.

•Знаят, че всичко във Вселената е взаимно свързано. Времето, пространството, разстоянието и формите за тях не са нещо отделно.

•Те са честни, искрени и независими.

•Не признават авторитети.

Разбира се, имат своите отрицателни качества като: тесногръдие, изолация, нереалистичен идеализъм, чувство за самота, депресия. Вероятно тези чувства са породени, заради неразбирането им от страна на обществото. За съжаление има държави, в които не са удобни и за да бъдат уеднаквени с останалите „нормални” деца, им се дават транквиланти (това са наркотични вещества водещи до потискане на емоциите).


След 2000-ната година се отбелязва промяна в аурата им, тя вече е бяла или така наречената диамантена. Диамантът като кристал има свойството да стимулира единството на любовта към себе си и към другите. Български специалисти, занимаващи се с изследвания на аурата, твърдят, че в нашата страна се раждат повече деца с бяла аура, отколкото с индигова. Те са любящи към природата и животните, именно на тях се възлага надеждата, че ще въдворят любовта на Майката - Земя.

Ян Ван Хелзинг в своята книга „Децата на новото хилядолетие” описва своето издирване на такива по цял свят, като най-много открил в Китай. При изследване на тяхното ДНК е установено, че те притежават още 4 допълнителни нишки, което ги прави различни от нас. Учени от Калифорнийския университет са прибавили към техни клетки смъртоносна доза  СПИН, но те останали напълно незасегнати. Кръвните им проби са били заразявани с ракови клетки. Открили наличие на имунитет към всички болести. Както здравословно, така и емоционално не допускат да бъдат разбалансирани, в същото време притежават свръхестествени умения като разчитане на миналото, преминаване през дебели стени, знаят за събития в бъдещето, четат затворени книги, левитират, състрадателни са с чувство за дълг и отговорност. С други думи носят мъдростта в себе си, хора на бъдещето!

През 2010-та година започват да се раждат деца със златна аура, за сега те са единични представители на нашата планета. Имат висок интелектуален капацитет и са апогеят на еволюционното развитие на човечеството. Притежавайки високовибрационни светлинни тела, те ще осъществят прогреса във всички жизнено важни сектори на науката, икономиката и общественото устройство, ще създадат технологии за бързо и ефективно изчистване на почвата, въздуха и водата. С мощните си мисловни и емоционални модели и със заложената в тях изначална любов, ще творят добрите събития на нашата планета. Златните деца ще се различават от всички останали по благородството в деянията си, на някои ще им се струва, че са излишно сантиментални и наивни. Те няма да бъдат агресивни и егоистични, а ще работят в помощ и за благото на всички.

Надявам се, ви беше интересно да научите какъв свят ни очаква в близко бъдеще, на мен това ми звучи позитивно и много обнадеждаващо. Така да бъде! 

Камелия Желязковаhttp://psiholog.souee.org/index.php?page=63§ion=8

Децата индиго

Валентина Антонова, психолог

 

 

    Родителите на 21-ви век имат повече канали за общуване с децата си от всички предишни поколения, а именно в общуването между тях и децата, нещо липсва. Ако сте в такава ситуация, това не означава непременно, че имате комуникационен проблем. Може просто да сте родител на индигово дете. А „новите”, индигови деца, не знаят как да изразят себе си на езика на възрастните и дори не смятат, че това е нужно. Затова ги наричат разрушители на остарелите норми на мислене и поведение.

 

    Живеем или преминаваме през време и пространство, наситени с трансформации във видимия свят, породени от трансформациите в нашето „невидимо” съзнание. Но нашето мислене е толкова ограничено във физическия свят, че ние изследваме само събитията в тази реалност – като нещо, което няма никаква родствена връзка с нашето собствено съзнание. А то има.

 

    Индиговите деца носят името си точно от своето енергийно излъчване в индиговия спектър на светлината. През 1982 г. Нанси Ан Тейп въвежда този термин в книгата си „Да разбереш живота си чрез цвета”, в която разказва за своите способности да вижда аурата и своите заключения, че започват да се раждат все повече деца с преобладаващо индигово сияние. Научният свят се разделя на две и започват полемики – има или няма индигови деца. Човешката аура всъщност „свети” в цялата гама цветове от видимия спектър и всеки човек може да засияе в индигово – зависи с каква дейност е зает ума или тялото ни и какви емоции преживяваме. Такава е нашата природа. Това, че започват да се раждат все повече деца с преобладаващо индигово излъчване означава, че особеностите на тяхната психика са различни от тези на останалите хора.

 

    Моят личен опит от срещите ми с индигови деца е изпълнен с невероятно позитивни емоции, защото общуването с тях е неформално. Какво имам предвид? Когато гледаме филм или четем книга, където думите са подредени така, че пораждат едно възвишено състояние на духа, имаме усещане, че възприемаме всичко в няколко паралелни нива и можем да възприемем съзнанието на автора, неговите мисли, емоции и цялата му същност. Нещо подобно представлява общуването с индигово дете. То сякаш активира на високи обороти моето мислене, емоции и цялостно състояние на духа – и започва един многоканален обмен на информация. Не разговаряме много, а се усещаме цялостно, общуваме сякаш се сливаме в едно цяло.

 

    Мисията на индиговите деца е да променят нашето мислене, като ни провокират и разтревожат, да издигнат насила съзнанието ни на ново ниво, да ни накарат да научим техния език, който изисква повече сърце, повече съпричастност към човека, към природата, към планетата, към общите проблеми на човечеството. Тяхното поведение проповядва глобално съзнание с локално приложение, разширяване на мирогледа на всеки човек и обединяването на волята ни за опазването на живота и издигането на любовта, като водещ принцип в нашите взаимоотношения.

 

    За съжаление много от нас отричат онова, което не разбират. Време е обаче да променим гледната си точка, да чуем и други мнения и да се опитаме поне да научим какво става по света. В Китай, САЩ, Русия, Мексико има училища за деца с особени психически способности – индигови, кристални и т.н., в които изучават и развиват техните способности – телекинеза, телепатия, ясновидство и способности да лекуват. Един американец, Джейм Туаймен написа книга, в която разказва за децата от Оз, за българските деца със свръхпсихически способности. За нас обаче, „такова явление няма”.

    Така или иначе темата за индиговите деца става все по-често обсъждана, защото все повече възрастни започват да забелязват различните си деца и търсят начини не да ги лекуват, а да ги разберат и да се научат да общуват с тях. Началото беше сложено с хиперактивността, с дефицита на внимание, с бунтарството и разрушителното поведение на иначе умни и дори много умни деца. Опитите да им бъде поставена диагноза не са убедителни и става все по-необходимо да се изгради друг подход за решаване на проблема. Защото, ако до преди десетина години тези деца са били изключение от правилото, днес те вече са правило. Как ще ги наричаме няма особено значение. Те са продукт на усъвършенстването и развитието на собственото ни съзнание, на необходимостта на човека да еволюира и да създава по-съвършени форми на живот.

 

    Как да разпознаете индиговото дете през 2009 г., в България? Ако можете да виждате аурата на човека, ще забележите нежното индигово излъчване. Иначе има особености в поведението, изразяването и общуването с такова дете.


 

 

 

1. Ако дълго време общувате или седите до индигово дете, започвате да ставате неспокойни, притеснени, нервни и може да ви стане горещо. Сякаш не ви „свърта” на едно място, кипите от енергия и ви се иска да се движите, да излезете. Причината не е във вас, а в по-мощната енергия, която излъчва индиговото дете и ви въздейства.

 

2. В поведението си индиговото дете показва ясно и открито, че специално се е родило сега и тук, защото присъствието му е много важно. Има самочувствие за уникалност и значимост.

 

3.  Не приема забрани и установени правила, а от друга страна поддържа и спазва закостенели предразсъдъци. Правилата, които следва едно индигово дете са онези, които улесняват човека.

 

4.  Индиговото дете е изключително емпатично и интуитивно, поразява с кратки и точни мъдрости, които са коствали много време и труд за другите.

 

5.  Палаво и умно е, интересува се от всичко, бързо изучава това, което изследва в момента и бързо го изоставя, за да се насочи към друго.

 

6. Понякога се откъсва се от действителността, замечтава се и сякаш не е тук. Гледа през нас, но в същото време вижда и чува всичко, което става около него. Погледът му е на зрял човек, който вижда всичко в нас.

• При тях няма абсолютни авторитети, не считат за нужно да обясняват своите    постъпки и признават свободата на избора.

• Те се объркват когато се сблъскват с консервативни системи, където, вместо да  се проявява творческата мисъл, строго се съблюдават традициите.

• В училище или вкъщи, те често виждат по-рационален начин да направят нещо, обаче околните възприемат това като "нарушение на правилата" или за  нежелание да се приспособят към съществуващата система.

• Изглеждат некомуникативни, ако не са в компанията на себеподобни. Ако около тях няма никой с подобен манталитет, те се затварят в себе си и имат  чувството, че на този свят никой не ги разбира.

 

    Психологията на "супер децата" все още не е изучена докрай. Забелязано е например, че те лошо възприемат училищната програма и се развиват по свой собствен начин. В Америка вече са открити няколко специални училища за деца - индиго. Впрочем, към изучаването на феномена педагози и психолози са се насочили сравнително неотдавна – в началото на 70-те на вече миналото столетие.

 

    Тук е уместно да цитираме психотерапевта Владимир Киреев:

 

  «Не е задължително да се възхищаваме на децата - индиго (не толкова на тях, колкото на великата мисия, която евентуално им е възложена). Не трябва да се боим от тях (ще пораснат и ще оплескат всичко). Просто трябва да ги приемем – такива, каквито са. И най-важното е – да ги обичаме. И всичко ще си дойде на мястото. Защото, въпреки всичко, този свят се движи от любовта.»

 

    Да си признаем, че и на нас все някога ни се е искало да променим света. А след това сме захвърляли тази глупава идея, нали? И добре сме направили! Може би наистина не е било наша работа. Но е възможно това да е тяхното предназначение – на родените на границата на хилядолетието, на тези, които наричат деца – индиго... Във всички случаи, идеята да се промени света не е чак толкова неконструктивна.

 

    Индиговите деца не са проблем. Проблемът е в това, че другите не ги разбират. Родителите си дават сметка, че детето е различно, но то не е болно или трудно дете. Това е възможност и за родителя да постигне развитие – интелектуално, емоционално и духовно. Защото детето-индиго е многократно по-умно, по-усъвършенствано и по-мъдро от родителите си. Това е шанс за цялото човечество да извърши един бърз преход към обединяване на ценностите, към придобиване на екологично съзнание за смисъла на човека и живота на Земята.


http://psiholog.souee.org/index.php?page=66§ion=8


Децата индиго - опасна заблуда?

Всеки родител, който има проблем с поведението на своето дете, вече си има обяснение – в семейството расте дете индиго.


И с това притесненията приключват, не е необходимо да се ходи по доктори и психолози, детето по-скоро е изключително, то е от новия, по-висш свят, "небесно заченато".


Теорията за децата с виолетова аура, която се вижда само от хора с паранормални способности, е измислена от Нанси Тейп и е разпространена по целия свят. Тази съблазнителна идея стана доходоносен бизнес, който дава хляб на екстрасенси, терапевти, "писатели", книгоиздатели,медии.


Напоследък в САЩ се надигна мощна кампания против теорията, разглеждайки я като опасна за обществото. В България срещу иначе приятната и удобна хипотеза се обяви безспорния капацитет по детски неврологични заболявания проф. Чавдаров. В медиите той напомни, че качествата, които се приписват на децата индиго, всъщност са признаци на неврологични заболявания и трябва да се лекуват, а не да се величаят. Като например: необичайна свръхчувствителност (трудно им е земното социално общуване); не могат да се концентрират (простите неща, които стават около тях, не са им интересни); често са с лошо настроение и изпадат в депресии (притеснени са от лошите земни порядки); самотни са, трудно контактуват (защото могат да контактуват само с по-висш разум или себеподобни, играят си с ангели, а не с деца); свръхактивни (творят едновременно в няколко области); незаинтересовани (имат много по-важна, вселенска мисия); липса на емоции (постоянно се занимават с отговорни световни проблеми); трудно се обучават (защото знаят повече от другите) и т.н.


Тези признаци обикновено се забелязват от околните, но не и от родителите, и това е обяснимо. Всеки иска най-доброто за детето си и трудно приема, че то има проблем. Много по-лесно се приема, че нашето дете е изключително, различно, гениално по-своему.


Наистина има надарени деца, но те успешно се вписват в средата си, нямат проблем с общуването. Ако игнорираме вярата в свръхестественото, описаните характеристики на децата индиго са симптоми на разстройство на нервната система при децата с различни форми на аутизъм (у нас около 60000); с хиперактивно поведение (проблем с предаването на нервните импулси, затова компенсират със свръхактивност); различни психични отклонения.


Въпросът е дали правилният път е да ни баламосват разни гадатели, (срещу заплащане, разбира се) като ни казват това, което искаме да чуем за нашето дете, (силно биополе, общува с извънземни, свръхнадареност, магии и т.н.) или да се доверим на специалистите.


Изборът е наш. Но да не забравяме, че науката се справя доста успешно с някои от проблемите. И че криенето на главата в пясъка не решава проблемите, само ги задълбочава. А обществото е длъжно да осигури помощ на тези деца и на семействата им. Защото никой не е застрахован.


Д-р Павлина Андреева


http://sanovnik.bg/n4-20488-Децата_кристали_са_новите_деца_индигоДецата кристали са новите деца индиго


 

За новото поколение специални деца, децата кристали, се заговори в края на 20 век и началото на 21 век. Аурата на тези деца има не кръгла, а кристална форма.

Това е абсолютен феномен, тъй като преди да настъпи настоящия век, всички хора са имали само кръгли аури. При децата-кристали доминира чакрата на фонтанелата, спектър с виолетов цвят, включително бяла и прозрачна аура.

Според някои специалисти децата-кристали са следващата форма на децата-индиго. Децата-кристали проговорят по-късно, защото нямат нужда от общуване с околните - притежават ярко изразени телепатични способности.

Тези тези знаят много повече за всички наоколо, знаят неща, които възрастта им не предполага. Ако тези деца установят зрителен контакт с вас, вие вече изпитвате някакво особено привличане към тях.

Тези деца действат хипнотично. Децата-кристали са независими, игрите на обикновените деца не ги интересуват. Те смятат, че възрастните ги разбират без да общуват с тях, защото самите те могат да четат мисли. По-късно, когато започнат да говорят, децата-кристали не стават по-разговорливи.Масовото появяване на децата-кристали се наблюдава през последните четири десетилетия. Децата-кристали притежават качества, които имат и децата-индиго. И двете поколения са високочувствителни и способни да имат житейски мисии. Основната разлика се състои в характера им.

Индиго се отличават със своите "бойни" отношения - тяхната основна цел е да премахнат старите спомени. Затова възрастните, които не искат тези промени и живеят с миналото, не успяват да ги разберат. Под влияние на медикаменти обаче децата-индиго често губят удивителната си чувствителност и уникални способности.

За разлика от индиго, децата-кристали имат щастлива и уравновесена природа. Това поколение използва пътя, който е вече проправен от децата индиго. Ако с тяхното идване "заваляха" диагнози "хиперактивност", то е с появата на децата-кристали започнаха да се увеличават диагнозите "аутизъм", пише в. "Врачка".[научи повече...]http://www.zajenata.bg/какви-са-децата-индиго-и-тест-за-дете-индиго-savet972.htmlДа различите дете индиго никак не е сложно. Тези деца се проявяват ярко, но не в облекло или външен вид, а в самата си същност. Те имат специфичен вътрешен поглед. Струва ви се че като събеседник не присъстват на самия разговор, а гледат себе си, без да реагират на обкръжаващата среда. Това не е означава че не ви слушат, по-скоро – обратното: те са много внимателни, просто по съвсем друг начин възприемат света – по-разширен. Гледайки даден предмет, ние забелязваме видимите му граници, а детето индиго вижда всичките му съставни части, целия му обем, даже и всичките му страни. Например – гледайки антикварна ваза, много индигота могат да разкажат цялата й история – кой е майстора й, кои са били собствениците, даже и какво се е съхранявало в тази ваза.

От самото си раждане, тези деца рязко се отличават от връстниците си. Техните способности ги карат доста по-бързо да станат зрели. В децата се наблюдава смислен поглед върху света от самото им раждане. Често децата индиго се сравняват с мъдри старци, а израствайки, те съхраняват чистотата и непосредствеността на детето, с което удивяват и даже плашат еснафите.

Децата индиго проговорят рано. Това е свързано със самосъзнанието, което се проявява заедно със съзнанието при тези деца. Те знаят, че се различават от "нормалните" деца, които все още са мнозинство в детските градини и училища. Децата индиго без грешка се разпознават един друг и се обединяват в групи. Много рано започват да говорят в първо лице. Осъзнавайки рано че не са като всички, много индигота се отделят от обществото и живеят в собствен свят, в който допускат само избрани или себеподобни. До връстниците в детската градина или в училище те стоят затворени и приемат позиция на наблюдатели. Обикновените деца не ги разбират. Може да се каже че са асоциални, ако не намерят в кръга от други деца себеподобни. Но ако в групата има, по правило – те лесно се намират и създават свои общества, в които се чувстват комфортно. Оттук идва и необходимостта да се създадат специални училища за деца индиго.

Една от специфичните черти на децата индиго е свободолюбива природа. Тези деца много рядко признават каквито и да е авторитети, не търпят никаква намеса върху личността, активно протестират и не се подчиняват на обществените норми. За тях е по-лесно да умрат, отколкото да живеят в неволя или да се откажат от своите убеждения.

Повечето деца индиго са родени философи. Те имат огромен запас от различни идеи, много дълбоки мисли за различни явления в живота. Те често изразяват агресивен протест срещу неправилния живот на Земята и стават борци за нов образ на живота.

Индиготата са велики революционери и реформатори, оставящи след себе си следа в световната история, като Папа Йоан Павел II, Мартин Лутър Кинг. Индиготата проявяват много нестандартно мислене, намират съвършено различни решения, като Исак Нютон, Алберт Айнщайн, Никола Тесла. Много от тях имат пророческа дарба, като Нострадамус, Ванга.http://melissa.moetodete.bg/blogpost_4371_0.html


Да различите дете индиго никак не е сложно. Тези деца се проявяват ярко, но не в облекло или външен вид, а в самата си същност. Те имат специфичен вътрешен поглед. Струва ви се че като събеседник не присъстват на самия разговор, а гледат себе си, без да реагират на обкръжаващата среда. Това не е означава че не ви слушат, по-скоро – обратното: те са много внимателни, просто по съвсем друг начин възприемат света – по-разширен. Гледайки даден предмет, ние забелязваме видимите му граници, а детето индиго вижда всичките му съставни части, целия му обем, даже и всичките му страни. Например – гледайки антикварна ваза, много индигота могат да разкажат цялата й история – кой е майстора й, кои са били собствениците, даже и какво се е съхранявало в тази ваза. 

От самото си раждане, тези деца рязко се отличават от връстниците си. Техните способности ги карат доста по-бързо да станат зрели. В децата се наблюдава смислен поглед върху света от самото им раждане. Често децата индиго се сравняват с мъдри старци, а израствайки, те съхраняват чистотата и непосредствеността на детето, с което удивяват и даже плашат еснафите. 

Децата индиго проговорят рано. Това е свързано със самосъзнанието, което се проявява заедно със съзнанието при тези деца. Те знаят, че се различават от "нормалните" деца, които все още са мнозинство в детските градини и училища. Децата индиго без грешка се разпознават един друг и се обединяват в групи. Много рано започват да говорят в първо лице. Осъзнавайки рано че не са като всички, много индигота се отделят от обществото и живеят в собствен свят, в който допускат само избрани или себеподобни. До връстниците в детската градина или в училище те стоят затворени и приемат позиция на наблюдатели. Обикновените деца не ги разбират. Може да се каже че са асоциални, ако не намерят в кръга от други деца себеподобни. Но ако в групата има, по правило – те лесно се намират и създават свои общества, в които се чувстват комфортно. Оттук идва и необходимостта да се създадат специални училища за деца индиго. 

Една от специфичните черти на децата индиго е свободолюбива природа. Тези деца много рядко признават каквито и да е авторитети, не търпят никаква намеса върху личността, активно протестират и не се подчиняват на обществените норми.


За тях е по-лесно да умрат, отколкото да живеят в неволя или да се откажат от своите убеждения. 

Повечето деца индиго са родени философи. Те имат огромен запас от различни идеи, много дълбоки мисли за различни явления в живота. Те често изразяват агресивен протест срещу неправилния живот на Земята и стават борци за нов образ на живота. 

Индиготата са велики революционери и реформатори, оставящи след себе си следа в световната история, като Папа Йоан Павел II, Мартин Лутър Кинг. Индиготата проявяват много нестандартно мислене, намират съвършено различни решения, като Исак Нютон, Алберт Айнщайн, Никола Тесла. Много от тях имат пророческа дарба, като Нострадамус, Ванга. 

Трудно може да заставите дете индиго да чете книги. То черпи удивителни знания от вътрешния си свят, спомняйки си предишните си животи и свързвайки се с енергоинформационното поле на Земята. Много деца индиго използват принципа на холографията. Когато говорят с някой, те "сканират" събеседника си и приемат информация, също както компютъра отваря файл. 

В стандартните училища при децата индиго възникват доста проблеми. Те са в конфликт със съвременната система на образование и със съучениците си. Много често тези деца заявяват на преподавателите си, че те не ги учат вярно. Те могат да спорят часове наред по повод на неверни от тяхна гледна точка факти в историята, ако самите те са приемали участие в тези събития. 

Често тези деца разказват за своите "предишни животи". Малката, 4 годишна индуска от Делхи, твърдяла пред родителите си, че има съвсем други родители, които отдавна са починали, а тя е 36 годишна жена, съпруга на успешен бизнесмен, имала деца и починала съвсем скоро при следващо раждане. Което е по-интересно - по нейния разказ, откриват бившето й семейство в съседен район на града. Родителите се опитали да игнорират твърденията й, но тя била много настойчива и най-накрая решили да отидат заедно до съседния район. В автобуса, момиченцето само обяснявало спирките и родителите й били крайно учудени. На последната спирка, хванала майка си за ръка и показала пътя към бившия си дом. Когато се появила пред семейството, тя ги хвърлила в шок, като показала бившия си съпруг и изброила имената на всичките си деца. Тя си спомнила без грешка на колко години е всяко дете, разказала различни ситуации, които може да знае само тя. Освен всичко, тя показала мястото под дървото, където е закопала свои бижута, която мислила да раздаде след раждането си като дар на Бога. 

Ситуацията с индийското момиче е неразрешима и до сега – нейния съпруг още от първия път признал че това е възкръсналата му съпруга, но юридически тя останала дъщеря на биологическите си родители, живеещи в бедния квартал. 

Изследователите отбелязват че практически за всички деца индиго са характерни следните особености:


1. Те говорят за съществуване на финия свят и правят акцент върху духовността; 


2. Имат една или няколко паранормални способности (ясновидство, телекинеза, телепатия и т.н.)


3. Имат таланти (художествени, музикални, поетични и т.н.) 

Някой хора грешно причисляват талантливо дете към индиго. При децата индиго се развиват равномерно и двете мозъчни полукълба, благодарение на което те възприемат света посредством образи, улавят вълните на фината енергия. В света са известни индиго, свирещи на различни музикални инструменти, имащи уникален глас и слух, но без да знаят нотите или на имат някакви знания в тази насока. Младия Бетховен е типичен индиго представител. 

Een filmpje over indigokinderen

http://vbox7.com/play:be4b6248


Een filmpje over de indigo en Kristalkinderen

https://www.youtube.com/watch?v=41ScCYWn8cIEen filmpje over nieuwetijdskinderen

https://www.youtube.com/watch?v=w7nNpo3EbCc

1    As crianças de Cristal  -  Youtube - Paul Codde

2    Guiar crianças para a Luz

3    Crianças Indigo / Por Ana Lucia Santana

4    Informação básica para pais de Crianças Indigo / Cristal

5    Crianças das Estrelas  / Celso J.S. Nogueira

6    TDA, Hiperatividade nas Crianças Cristais

7    Despertar das Crianças cristal / Steve Rother e o Grupo

8    O Contrato entre Pais e Filhos / Arcanjo Miguel através de Célia Fenn

9    Guerreiros do coração : A maneira do pacificador Cristal  Célia Fenn

10   O “Anjo Humano” Indigo Cristal  por Celia Fenn

11   Educando com o Coração  por Célia Fenn

PORTUGUES  2


12   Signor Antoine de Saint Exupéry, o principizinho esta da volta / Paul Codde -

                                                                   Trad. Paulo Jorge Liberato Pereira De Almeida

13   Sites

14   Tinta Fresca  - Memórias de outras vidas

15   Orbs : Seres de luz, esferas luminosas

16   Matias de Stefano : 15 juni 2014 :  Carta entregue ao Papa Francisco

17