ROMAN roemeens

Cristaline si Sinele Superiorde Jan Tober cu Julia Griffin

(a se vedea cartea Copiii Indigo, de Lee Carroll si Jan Tober
http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=detalii&carte=26)

Jan i-a spus Juliei ca informatile din acest articol sunt, cu siguranta, ceea ce este indrumata sa impartaseasca cu voi, cititorii nostri. Descriu schimbarile energetice care se petrec acum, ofera sfaturi in mod specific pentru Lucratorii intru Lumina asupra modului in care ne putem croi calea prin timpurile care se prefigureaza si ne impartasesc un exercitiu extrem de puternic (pare mult mai simplu decat rezultatele pe care le ofera — noi speram ca il veti incerca!).
Asemeni unei mari parti a informatiilor pe care Julia spune ca le-a primit pe aceasta tema, se afla extrem de mult printre randuri, "pentru cei cu ochi sa vada și urechi sa auda."
Schimbari de retea
De-a lungul intregii istorii a Pamantului, acesta este cel mai fascinant timp pentru a fi intr-un trup uman. Insa, bineinteles, acestea nu sunt informatii noi pentru cei care manifesta interes in acest fenomen.
Se petrece o schimbare incredibila. Reteaua electromagnetica se aliniaza cu Reteaua Cristalina.
Reteaua electromagnetica este cea veche. Ea ne mentine la locul nostru in cadrul materiei. Acum s-a deplasat in aliniere cu Reteaua Cristalina — noua retea a noii lumi, care se constituie in acest moment. Purificarea, activarea si instalarea Retelei Cristaline a inceput in martie 2003. Desavarsirea va continua pana in 2012.
Incepem sa simtim trecerea de la energia electromagnetica, la noua energie nucleara, care isi face aparitia odata cu Reteaua Cristalina. Energia nucleara este o combinatie intre energia electromagnetica si fuziunea nucleara. Aceasta noua energie ne va permite sa pasim in urmatoarea dimensiune. Nu este energia distructiva, pe care am asociat-o in trecut cu puterea nucleara. Acest tip de putere nucleara le va permite spiralelor noastre de ADN sa faca saltul in cea de-a cincea dimensiune.
Aceasta energie poarta denumirea de "adamante," referindu-se la cele mai mici subparticule ale vietii, sau „energia fortei vietii." Aceasta energie le va permite fiintelor umane sa se intoarca la planul lor originar, extinzand durata vietii si probabil chiar conferind nemurire.
Cel mai important lucru de retinut, referitor la Reteaua Cristalina, este sa ramanem ancorati. Insa trebuie de asemenea sa ne pastram flexibilitatea. Vrem ca energia sa ne reaminteasca cine suntem cu adevarat. Si vrem sa-i permitem schimbarii de retea sa fie atat flexibila, cat si ancorata.
Aceste schimbari fac sa se petreaca multe lucruri. De exemplu, arhetipurile noastre se modifica. Rolurile de barbat si femeie se schimba. Multi dintre noi se simt anxiosi, tematori sau deprimati. Trupul experimenteaza schimbari profunde, pe masura ce ne deplasam dintr-o dimensiune in alta. Schimbarea devine o constanta. Se petrec modificari majore, pe masura ce vechea paradigma se risipeste.
Nu trebuie sa ne simtim anxiosi. Trebuie sa simtim cu constiinta noastra, ca noua schimbare consta in a fi iubiti si imbratisati.
Alinierea cu Copilul Launtric
Ceea ce putem face acum este sa lucram cu Copilul Divin Lantric. Este important, intrucat in acest fel putem invata iubirea de sine. Iubirea de sine este unul dintre cei mai insemnati pasi de intreprins in noua paradigma. Copilul Launtric salasluieste in Spatiul Inimii, iar acesta este locul cu care toti trebuie sa lucram — spatiul din spatele inimii. Trebuie sa deconectam Copilul nostru Launtric, de parintii sai pamantesti –parintii nostri fizici, si sa-l conectam cu Divinitatea.
O cale de a face aceasta este a va vedea Copilul Launtric reconectat cu Dumnezeu/Dumnezeita sau Tatal sfant/ Mama sfanta. Vizualizati Copilul Launtric imbratisat de Dumnezeu/Dumnezeita in Spatiul Inimii si invocati simtaminte de pace. Inspirati si lucrati cu adevarat in spatiul inimii. Vorbiti cu Copilul vostru Launtric si aflati ce isi doreste. Conectati-l cu dragoste. Si mai presus de orice, ascultati.
Tehnicile de a relationa cu Copiii Indigo functioneaza de asemenea cu Copilul vostru Launtric. Copiii Indigo sunt suflete avansate care au venit pentru a aduce noua energie, in aceste timpuri.
Asadar, trebuie sa invatam a lucra cu Copilul Launtric. Nu este usor — dar fiecare persoana este pusa in fata acestei situatii. Intreaga evolutie a fiintelor se modifica. Trebuie sa invatam sa coexistam cu persoanele Indigo, iar singura cale prin care putem face aceasta este sa fim sinele nostru autentic si sa invatam sa traim simtamantul iubirii de sine.
Trebuie sa invatati cum sa fiti autentici cu noii Copii Indigo si trebuie sa utilizati aceeasi metoda de comunicare cu propriul vostru Copil Launtric. De exemplu, este intelept sa-i permiteti intotdeauna Copilului Indigo sa faca alegeri si puteti proceda astfel, cu propriul vostru Copil Launtric.
Puteti negocia. Daca munciti mult, Copilul vostru Launtric se poate simti reprimat si poate avea nevoie de o pauza. Il puteti ruga sa terminati lucrul si puteti conveni apoi sa va amuzati sau sa va jucati.
Iata un exercitiu din cartea Copiii Indigo* pe care am scris-o in colaborare cu Lee Carroll: Scrieti, pur si simplu, o intrebare cu mana dominanta si raspundeti cu mana non-dominanta! Puteti dobandi informatii uimitoare, pe aceasta cale.
* Carte aparuta la Editura For You (n.tr.)
Este posibil sa stabiliti intr-adevar o conexiune cu Copilul vostru Launtric, pentru a crea la nivelul optim. Prin aceasta conexiune, puteti cu adevarat invata dragostea de sine. Atunci cand veti invata sa simtiti o iubire sensibila, calda, pentru Copilul vostru Launtric, veti descoperi ca este firesc sa va onorati pe voi insiva. Veti descoperi ca veti respecta promisiunile fata de acest Copil Divin Launtric si il veti proteja de oboseala si rani, cauzate de o pierdere a limitelor.
Granitele sunt foarte insemnate pentru Copilul Launtric. Va veti gasi in dezordine in aceste timpuri, fara a invata cum sa va mentineti granitele. Este important sa va pastrati granitele, pentru ca altii sa nu exercite presiuni asupra voastra – fie constient sau subconstient. Fiti constienti de aceasta si sporiti-va constienta.
Ar fi de asemenea de ajutor sa lasati sa plece pe oricine va ia energia, in orice fel. Eliminati-i din viata voastra, pe cei care va iau energia. Daca va simtiti obositi sau secatuiti, dupa ce ati vorbit cu cineva, examinati acest fapt. Nu il treceti cu vederea. Chiar daca va sunt prieteni, trebuie sa ii lasati sa plece. Este important a lua aceasta decizie, in aceste timpuri. Fiecare trebuie sa se ocupe de distributia personajelor in filmul propriu, in viata proprie — fiindca filmul se schimba.
Respiratia Impletita siVizualizarea Razei de Platina
Exista o tehnica, numita Respiratia Impletita, care, impreuna cu Vizualizarea Razei de Platina poate facilita schimbarea pentru oricine o practica. Este simpla si eficienta. Este o tehnica de transformare a ADN-ului. Aceasta tehnica a fost primita prin channeling de la Sursa, de catre Ellen Kaufman Dosick, Karen Wolford si eu insumi, in mai 2003. Lucram impreuna asupra informatiilor primite prin channeling, pentru Reteaua Cristalina si ne documentam pentru o carte in curs de aparitie.
Iata meditatia care ne-a parvenit:
Respiratia Impletita
Inspirati numarand pana la 2 — numarati in felul „o mie unu, o mie doi..." Nu efectuati o expansiune completa a plamanilor, ci inspirati profund in Tan Tien (zona imediat dedesubtul si in spatele ombilicului).
Tineti respiratia numarand 1— numarati in felul „o mie unu."
Expirati numarand pana la 2 — „o mie unu, o mie doi..."
Tineti respiratia numarand 1— „o mie unu."
Aceasta respiratie ar trebui repetata de opt ori. Opt reprezinta infinitul si se potriveste bine acestui exercitiu. Vizualizarea Razei de Platina ar trebui sa urmeze partii de expiratie a exercitiului.
Energia de platina a inceput sa fie ancorata pe planeta, odata cu deschiderea Retelei Cristaline. Raza de Platina este o raza argintie, cu nuante de albastru, care opereaza asupra vindecarii dualitatii.
Vizualizarea Razei de Platina
Dupa ce ati savarsit Respiratia Impletita de opt ori, priviti-va propriul cristal, inainte de umplerea cu Raza de Platina si iridescenta Retelei Cristaline.
Pasiti pur si simplu in centrul acestui cristal si ramaneti o vreme. Aceasta va va ajuta sa va ancorati energia si sa ramaneti centrat.
Acest exercitiu poate fi utilizat chiar si numai o data pe zi – sau poate fi repetat de numeroase ori, in decursul zilei.
Schimbari pentru sanatate
In aceste timpuri, este important sa ii acordam mare atentie sanatatii. Corpul are nevoie sa fie detoxifiat si purificat. Fiecare dintre noi trebuie sa descopere raspunsul potrivit pentru propriul corp, insa este important sa beneficiati de numeroase proteine, din orice sursa va este convenabila. Si va rog sa beti foarta multa apa, insa numai in doze mici.
De asemenea, trebuie sa ne concentram pe eliminarea stresului. Inchiderea televizorului si a aparatelor electronice in casa, ori de cate ori este posibil, constituie o tehnica importanta de reducere a stresului.
Exista posibilitatea de a ne confrunta cu probleme de spate — in mod special coloana vertebrala — ale oaselor si zaharului din sange. Le recomand tuturor sa consulte un practician holist de o anumita natura — un chiropractician sau un medic homeopat — care se vor ocupa competent de corpul vostru. Descoperiti ce este nevoie sa faceti pentru corp. In aceste vremuri, fiecare ar trebui sa acorde foarte mare atentie sanatatii,. Aruncati o privire asupra intregului stres din viata voastra si concentrati-va pe eliminarea acestuia.
Pentru a lucra cu oasele, va sugerez sa circulati Lumina Verde Smarald in acele zone. Am descoperit ca este foarte eficient.
Controlul vibratiilor voastre
Culoarea si sunetul ne vor ajuta sa operam o modificare asupra sentimentelor. Am un CD disponibil pe website-ul meu, care este de ajutor. El lucreaza asupra culorilor chakrelor, recurgand la tonuri. Noile culori irizate ale Erei Cristaline vor patrunde in aura voastra.
De asemenea, poate veti dori sa va reglati aura, atunci cand iesiti in public. Sunt vremuri in care trebuie sa fiti in mare siguranța in lume, din cauza schimbarilor planetare, astfel incat, daca sunteti o persoana care detine o „incarcatura inalta”, imaginti-va un filtru curcubeu (invocati Lumina Curcubeului), atunci cand iesiti. Nu veti mai atrage atat de multa atentie si va va fi mai usor sa calatoriti prin locuri publice.
Majoritatea locurilor publice, in special cladirile guvernamentale, sunt foarte tridimensionale. Puteti cere permisiunea cladirii — exact cum Nativii Americani rugau plantele, inainte de a le culege frunzele — sa invaluiti cladirea in Lumina Curcubeului, iar daca aceasta este de acord, puteti proceda astfel si puteti intra mai liniștit. De asemenea, amintiti-va sa va infasurati pe voi insiva in Lumina Curcubeului.
Lumina Curcubeului ne creeaza o impresie pasnica si familiara in fata celorlalti oameni. Filtrul curcubeu le permite altor persoane sa ne perceapa ca fiind similari lor si astfel se simt mai confortabil. De asemenea, oamenii vor dobandi ceea ce au nevoie de la curcubeu, intrucat culorile sale sunt conectate la Pamant. Este mai bine sa nu ne imaginam Lumina Alba in jurul nostru. Este cam coplesitor fata de ceilalti, la ora actuala.
Exista, de asemenea, doua carti pe care le recomand — Power of Now (Puterea Prezentului)* de Toll, care ne reaminteste importanta de a ne odihni si de a fi in ACUM, nu in trecut sau viitor, si Excuse Me, Your Life Is Waiting (Scuza-ma, dar te asteapta viata!)** de Lynn Grabhorn. Cartea scrisa de Grabhorn este o versiune a curentului dominant al invataturilor lui Abraham. Ea invata ca, oriunde ati fi, voi magnetizati. Este important, intrucat ceea ce magnetizam ne poate induce un sentiment de nebunie. Trebuie sa invatati a arunca gunoiul, deoarece se tot intoarce, si aceasta fiindca il magnetizati prin ganduri, emotii si prin intentia subconstienta.
* Carte aparuta la Editura Curtea Veche (n.tr.)
** Carte care va aparea la Editura For You (n.tr.)
Trebuie sa aflati care sunt piedicile si, odata ce puteti identifica zona piedicilor, puteti intr-adevar incepe purificarea.
Schimbari energetice recente
Aș dori sa aduc in discuție cateva dintre schimbarile care se petrec. Pe 14 și 15 aprilie 2003, a avut loc o accelerare a energiei, o invitație adresata persoanelor Indigo. O poarta s-a deschis pentru ca persoanele Indigo sa pașeasca complet in cea de-a cincea dimensiune. Mulți dintre aceștia și-au primit harta sau planul vieții in acel moment, fiindca persoanele Indigo sunt nascute fara un plan.
Totul pe planeta a fost accelerat și a fost un timp foarte plin de emoții și sentimente. Numeroși oameni au luat decizia de a pași in a cincea dimensiune.
Sunt de asemenea cateva channeling-uri pe care aș dori sa vi le impartașesc. Rog cititorul sa asculte și sa simta din inima. Nu acceptați aceasta sau orice altceva drept litera de evanghelie, decat daca este ceva ce inima voastra accepta.
Energia Mesianica Feminina a fost ancorata pe 15 aprilie. In octombrie, a fost ancorat aspectul Mesianic Masculin. Incheierea de parteneriate intre oameni, la cel mai inalt nivel al sufletului, va incepe sa se petreaca dupa acest moment. Noile relații efectiv stabilite vor fi autentice — nu se vor baza pe situații karmice.
Energia celei de a cincea dimensiuni aduce cu sine și pune in armonie grupuri de suflete. Efectuam repede conexiuni cu sufletele din grupul nostru. Energia pe care aceasta situație o aduce este extrem de profunda și insuflețitoare, iar in anumite cazuri, chiar suparatoare.
Suntem cu toții exploratori. Trebuie sa observam și sa fim conștienți de cine suntem cu adevarat — Zeul/Zeița de aur. Trebuie sa fim conștienți de responsabilitatea fața de Copilul Divin Launtric. Putem gasi iubire de sine profunda și autentica, prin Copilul Launtric. Prin aceasta, ne putem reuni ca lumina stralucitoare a Iubirii pe planeta. Dar trebuie sa incepem cu sinele.
Odinioara ne puteam schimba, puteam merge mai departe sau puteam ramane aceiași. Aceste opțiuni nu ne mai sunt disponibile. Cu toate acestea, tabloul mai cuprinzator este acesta: Cu ajutorul Rețelei de Cristal, schimbam istoria Planetei Pamant.

Jan Tober, impreuna cu Lee Carroll, este un channel* pentru Kryon. Jan efectueaza de asemenea channeling** pentru Consiliul celor Treizeci și Trei.
Ea are CD-uri care sunt producții primite prin channeling. Scopul muzicii primite prin channeling este de a contribui la ancorarea activarilor ADN-ului. Acestea sunt "The Journey Home," "Teknicolour Tapestry," și "Color Sound." Ei au scris in colaborare cartea Indigo Children.
Jan poate fi citita, ascultata și contactata prin website-ul Kryon
Jan Tober at Kryon.com.

 

Ce este un Copil Indigo?

http://cabinetpsihospiritual.wordpress.com/2011/10/01/ce-este-un-copil-indigo/

 

Un Copil Indigo este acel copil care prezintă un set nou şi neobişnuit de atribute psihologice şi are un model comportamental care nu a mai fost studiat până acum. Acest model conţine factori unici, comuni tuturor, care sugerează că cei care au contact cu ei (în special, părinţii) trebuie să schimbe modul de a-i creşte şi de a se ocupa de ei, pentru a ajunge la un echilibru. A ignora asemenea modele comportamentale noi, înseamnă să creăm în mintea acestei vieţi noi şi preţioase potenţialul unui dezechilibru şi al unei frustrări. Subiectul acestui capitol este să identificăm, să descriem şi să validăm caracteristicile unui Copil Indigo.

Se pare că există câteva tipuri de Copii Indigo, pe care le vom descrie mai târziu în acest capitol – dar, în lista următoare, vă putem da unele dintre cele mai obişnuite modele comportamentale. Se potrivesc ele cu cineva din cunoscuţii dumneavoastră?Iată zece din cele mai obişnuite trăsături ale Copiilor Indigo:

 1. Ei vin în această lume cu sentimentul că sunt de viţă nobilă (şi adesea se şi comportă în acest fel).
 2. Au sentimentul că „merită să fie aici” – şi sunt surprinşi că ceilalţi nu gândesc la fel.
 3. Preţuirea de sine nu e o problemă pentru ei. Adesea le spun părinţilor „cine sunt ei”.
 4. Au probleme în a accepta autoritatea absolută (autoritatea care nu dă explicaţii şi nu oferă posibilitatea de a alege).
 5. Pur şi simplu, ei nu vor să facă anumite lucruri; de exemplu, le este foarte greu să aştepte la coadă.
 6. Se simt frustraţi când sunt încadraţi în sisteme bazate pe ritualuri şi care nu necesită gândire creativă.
 7. Adesea văd modalităţi mai bune de a face ceva – atât acasă, cât şi la şcoală – ceea ce îi face „spărgători de sistem” (nonconformişti faţă de orice sistem).
 8. Par antisociali, dacă nu sunt printre cei la fel cu ei. Dacă nu există în jurul lor şi alte persoane cu acelaşi gen de conştiinţă, adesea se interiorizează, considerând că nici un om nu-i înţelege. De cele mai multe ori, le este extrem de greu să suporte şcoala, ca organizare socială.
 9. Nu reacţionează la impunerea disciplinei pe bază de „vină”, (de genul: „Aşteaptă până vine tata acasă şi află ce ai făcut”.)
 10. Nu au reţineri când e vorba să vă spună de ce anume au nevoie.

fragment din cartea “Copiii Indigo” – Lee Carroll, Jan Tober 

 

Copiii Indigo si Copiii Cristal

http://www.educapriniubire.ro/articole/copiii-indigo-si-copiii-de-cristal.html

 

Copiii de acum reprezinta o generatie de copii cu mult mai evoluata si cu daruri speciale în domeniul cunoasterii, întelepciunii si vindecarii. Privind în jur, e lesne de observat ca sunt mai inteligenti, mai sensibili, mai energici, mai intuitivi, mai razboinici si mai înclinati spre spiritualitate.
Acest lucru presupune necesitatea unui nou mod de abordare în ceea ce priveste cresterea si educatia acestor copii, de catre parinti, educatori, învatatori si profesori.

Copiii deosebiti din ziua de azi ne învata iubirea neconditionata, pura si absoluta fara a cere nimic în schimb. Desi par a fi provocari pentru famiile lor si pentru educatori sau profesori, acesti copii sunt daruri uriase pentru lumea noastra. Ei se opun si zdruncina sistemele restrictive.

Fiind neglijati, neacceptati sau neîntelesi, ei sufera si au probleme în toate aspectele vietii lor. Desi arata ca toti ceilalti, în interior ei sunt foarte diferiti. Stiu lucruri la care unii nu s-au gândit niciodata, simt lucruri pe care nu le putem simti cu cele cinci simturi ale noastre, nici cu intuitia – al saselea simt. Ei sunt deosebiti si nu se înscriu în tiparele cunoscute, de aceea au nevoie de îndrumare sufleteasca si îngriire deosebita. Uneori ei sunt atât de avansati intelectual, emotional si spiritual încât simt ca nu apartin acestei lumi.  

Diagnosticati de cele mai multe ori cu autism sau hiperactivitate sau sindromul atentiei deficitare, acesti copii au doar un model comportamental nemaiintalnit pana acum si atribute psihologice noi. Pentru a se ajunge la un echilibru, parintii si toti cei care vin in contact cu acesti copii trebuie sa-si schimbe modul de a-i creste si de a-i educa.Deosebit de sensibili la lipsa de integritate a celorlalti, Copiii Indigo nu tolereaza minciuna si vor reactiona fie agresiv, fie inchizandu-se in sine. 
Fiind “copii naturali intr-o lume nenaturala”, ei nu au capacitatea de a asimila toxinele din apa, aer, hrana, detergenti si cosmetice sau cele din relatiile interumane.

Copiii Indigo par antisociali daca sunt inconjurati de copii normali. Ei devin retrasi, se interiorizeaza si se considera neintelesi. Menirea Copiilor Indigo este sa ajute la trecerea în noua era: a iubirii. Ei sunt deschizatori de drum, avand menirea de a echilibra sisteme (politic, educational, juridic, economic, social, sanitar) si de a ne ajuta sa ne “redescoperim”, sa ne amintim ce suntem cu adevarat: fiinte spirituale. Daca nu sunt lasati sa lucreze la indeplinirea menirii lor, Copiii Indigo pot deveni suferinzi, ei simt un gol sufletesc, se simt neimpliniti.

Darurile intuitive si paranormale ale Copiilor Indigo ii fac vulnerabili la senzatiile de oboseala sau iritabilitate, de aceea ca parinti trebuie sa fiti constienti de aceste lucruri si sa-i invatati pe copii metode de protectie psihica, de purificare si de vindecare cu ajutorul energiei.

Adesea pasionali, capabili de izbucniri temperamentale, Copiii Indigo sunt perfectionisti si severi cu ei însisi. Ei cer demnitate, valoare si integritate celor din viata lor. Fiind constienti de propria valoare si pentru ca ei cred în ei însisi sunt perceputi uneori ca fiind “aroganti”. Pot oscila cu usurinta de la comportamentul “arogant” dintr-o buna zi la lipsa de speranta si auto-desconsiderare a doua zi. 

Miscarea, exercitiile fizice în aer liber sunt esentiale pentru acesti copii. Ei îsi dau seama când ceva - fizic sau emotional – nu este în regula cu ei si atunci încearca alte lucruri care par sa-i echilibreze pe moment – mâncatul, fumatul, bautura, cumparaturile compulsive, jocurile video si altele – dar acestea ofera momente de euforie urmate de caderi catastrofale. De aceea, în afara de o alimentatie adecvata si de somn, Copiii Indigo mai au nevoie si de miscare.


Copiii Cristal

Nascuti din 1998 incoace (unii din ei chiar inainte), Copiii Cristal se remarca printr-o sensibilitate ridicata, prin bunatate si afectiune, sunt foarte comunicativi si inzestrati din punct de vedere spiritual. 
Ei imbratiseaza in mod spontan, atrag priviri pline de admiratie si incantare si sunt extrem de afectuosi. Au o personalitate magnetica si radiaza iubire.

Cum puteti recunoaste un Copil Cristal:
- au ochii mari, patrunzatori 
- sunt mult mai intelepti decat ne-am astepta sa fie la varsta lor 
- incep sa vorbeasca destul de tarziu 
- au o fire vesela si iubitoare, blanda 
- sunt foarte sensibili 
- au capacitati paranormale remarcabile 
- sunt afectuosi si prietenosi 
- au un temperament echilibrat 
- comunica prin telepatie sau semne inventate de ei 
- sunt intelegatori si iarta usor 
- sunt foarte legati de natura (plante, animale, insecte) 
- sunt interesati de pietre si cristale 
- vorbesc deseori depre ingeri si vietile trecute 
- au simt artistic si creativitate.

Copiii Cristal incep sa vorbeasca mai tarziu, la doi, trei sau chiar patru ani, dar comunica cu parintii telepatic sau prin semne de la varste mai mici, astfel incat nevoile si dorintele le sunt intelese de parinti. Multi copii de cristal prefera sa comunice prin desen, uneori ei isi petrec ore intregi desenand.
Desi vorbesc mai tarziu, capacitatile lor motorii sunt foarte bine dezvoltate, au un extraordinar simt al echilibrului si sunt buni exploratori si cataratori.

Copiii Cristal se nasc cu capacitati paranormale: vorbesc cu ingerii pazitori, cu alti ghizi din lumea spiritelor si citesc gandurile celorlalti. Este foarte greu sa le ascundeti ceva, sa-i mintiti sau sa-i manipulati.

Copiii Cristal se simt in largul lor afara, in mijlocul naturii: in apa, in padure sau in iarba, copiii par sa intre in transa si sa nu mai auda nimic. Acest lucru nu e rau, nu le dauneaza si nu inseamna ca sunt autisti. Ei doar blocheaza temporar contactul cu lumea exterioara. Acelasi lucru il fac uneori cand se uita la televizor si par hipnotizati. De fapt este doar un alt dar deosebit al lor: o capacitate de concentrare extrem de puternica.

Copiii Cristal nu emit judecati de valoare si nu judeca oamenii dupa haine sau aspect fizic, ei se bazeaza pe intuitia lor pentru a discerne adevarul despre situatii si oameni.

Unii copii pot cadea in anxietate, depresie sau devin hiperactivi cand sunt influentati de energia negativa a evenimentelor din lume (acte teroriste, razboaie, etc) . In aceste cazuri e bine sa vorbiti cu copiii vostri, sa-i lasati sa-si exprime deschis temerile si frustrarile.

Copiii Cristal sunt sensibili si pe plan fizic: prefera linistea din natura unei multimi aglomerate, devin agitati la zgomote puternice, sunt sensibili la temperatura, la dezordine, haos sau agitatie exagerata.

Totodata, acesti copii au talente artistice innascute. Multi dintre ei canta inainte de a incepe sa vorbeasca, le place sa deseneze, sa picteze si sa creeze.

Unii Copii Cristal au o nevoie de atentie speciala, altii fac lucrurile atat de pe indelete si fara graba de parca ar fi retardati, altii nu dorm noaptea, altii vor sa manance doar fructe si legume. Indiferent de mofturile lor, de dificultatile si problemele pe care le creeaza, Copiii Cristal ii invata pe parinti ce inseamna rabdarea si iubirea neconditionata.
(articol scris pe baza cartilor despre copiii Indigo aparute la editurile For You si Adevar divin)

Parintii unor astfel de copii trebuie sa fie foarte apropiati de ei, sa fie sensibili la nevoile si dorintele acestora, sa nu-i constranga sa faca anumite lucruri fara a le explica de ce, sa nu-i forteze sa se inscrie intr-un tipar “normal”, sa-i lase sa-si exprime liber sentimentele si frustrarile, sa le acorde libertatea de miscare atat de necesara lor. 
Copyright © Educa prin iubire  E SUNT COPIII SI ADULTII INDIGO SI DE CRISTAL?Cum stii daca tu, sau cineva pe care-l cunosti, este un Copil sau un Adult Indigo sau de Cristal? 
Vom descrie principalele trasaturi si caracteristici ale acestor oameni. Dar vrem sa accentuam faptul ca fenomenul Indigo/Cristal este urmatorul pas in evolutia noastra ca specie umana. Cu totii, intr-un fel sau altul, devenim asemanatori cu oamenii Indigo sau de Cristal. Ei sunt aici sa ne arate calea, astfel incat informatia sa-si poata gasi aplicarea in noi toti in general, pe masura ce facem tranzitia catre urmatorul stadiu al dezvoltarii si evolutiei noastre.
Copiii Indigo se incarneaza pe Pamant de 100 de ani incoace. Primii oameni Indigo au fost pionieri si deschizatori de drumuri. Dupa al doilea razboi mondial, s-au nascut in numar semnificativ, si acestia sunt adultii Indigo de azi. Totusi in anii `70 s-a nascut un val mare de oameni Indigo astfel ca acum avem o intreaga generatie de oameni Indigo care acum sunt in jurul varstei de 30 de ani si care sunt pe cale a-si ocupa locurile ca leaderi in lume. Oamenii Indigo au continuat sa se nasca pana prin anul 2000, cu abilitati crescande si grade sofisticate de creativitate si tehnologie. 
Copiii de Cristal au inceput sa apara pe planeta in jurul anului 2000, desi unii ii dateaza usor mai tarziu. Acestia sunt copii extrem de puternici, al caror scop principal este sa ne duca catre urmatorul nivel in evolutia noastra, si sa ne reveleze puterea noastra interioara si divinitatea noastra. Ei functioneaza ca o constiinta de grup mai degraba decat ca indivizi, si ei traiesc prin "Legea lui Unu" sau Constiinta Unitatii. Ei sunt o forta puternica pentru dragoste si pace pe planeta.

Adultii Indigo si de Cristal sunt formati din doua grupuri. In primul, sunt cei care s-au nascut Indigo si acum realizeaza tranzitia catre Cristal. Asta inseamna ca sufera o transformare fizica si spirituala care le trezeste constiinta "Cristica" sau "Cristalina" si ii leaga de copiii de cristal ca parte a undei evolutive a schimbarii. In cel de-al doilea grup intra cei care s-au nascut fara aceste calitati, dar le-au achizitionat sau sunt in curs de a le achizitiona prin propria lor stradanie si urmarirea cu staruinta a cararii spirituale. Da, asta inseamna ca toti avem potentialul de a deveni parte din grupul de inaltare al "ingerilor umani".
Urmatorul extras descrie diferenta dintre Copiii Indigo si cei de Cristal. Acest extras este din articolul lui Doreen Virtue, Copiii Indigo si de Cristal:
Primul lucru pe care cei mai multi oameni il observa la Copiii de Cristal sunt ochii lor, mari, patrunzatori si inteligenti peste varsta lor. Ochii lor iti retin privirea si te hipnotizeaza, in timp ce realizezi ca sufletul ti-e dezvelit ca sa-l poata copilul vedea. Probabil ca ati observat aceasta noua "semintie" de copii populand rapid planeta noastra. Ei sunt voiosi, incantatori si iertatori. Aceasta generatie de noi lucratori ai luminii, cu varste aproximativ intre 0 si 7 ani, sunt ca nici o alta generatie.  Ideali in multe privinte, ei sunt indicatoarele pentru directia in care se indreapta omenirea ... si este o directie buna! 
Copiii mai in varsta (aproximativ intre 7 si 25 de ani), numiti "Copiii indigo", impartasesc anumite caracteristici cu Copiii de Cristal. Ambele generatii sunt foarte senzitive si mediumnice, si au scopuri importante in viata. Principala diferenta este temperamentul lor. Cei Indigo au un spirit de razboinic, deoarece telul lor colectiv este sa zdrobeasca vechile sisteme care nu ne mai sunt de folos. Ei sunt aici sa anuleze sistemele guvernamentale, educationale si legale carora le lipseste integritatea. Pentru a atinge acest tel, ei au nevoie de temperament si determinare arzatoare.
Acei adulti care rezista schimbarii si care pretuiesc conformismul se poate sa-i inteleaga gresit pe cei Indigo. Adesea acestia sunt etichetati in mod gresit cu diagnostice psihiatrice cum ar fi Sindromul Atentiei Deficitare Hiperactive (SADH) sau Sindromul Atentiei Deficitare (SAD). Din pacate, atunci cand acestia sunt sub medicatie, persoanele Indigo isi pierd adesea senzitivitatea lor frumoasa, darurile spirituale si energia de luptator... In comparatie, Copiii de Cristal sunt binecuvantati si echilibrati temperamental. Sigur, si ei pot avea ocazional accese de furie, dar acesti copii sunt foarte iertatori si placuti. Cristalinii sunt generatia care beneficiaza de valvataia raspandita de cei Indigo. Mai intai, Copiii Indigo au condus cu sabia, taind orice lucru caruia ii lipsea integritatea. Apoi Copiii de Cristal au calcat pe cararea curatata, intr-o lume mai protejata si mult mai sigura.
Termenii "Indigo" si "Cristal" au fost dati acestor doua generatii deoarece ei descriu cu cea mai mare acuratete culorile aurei lor si modelele energetice. Copiii Indigo au o multitudine de albastru-indigo in aura lor. Aceasta este culoarea "chakrei celui de-al treilea ochi", care reprezinta centrul energetic din creier localizat intre cele doua sprancene. Aceasta chakra regleaza clarvederea, sau abilitatea de a vedea energia, viziuni si spirite. Multi dintre copiii Indigo sunt clarvazatori.
Copiii de Cristal au aure opalescente, cu culori multiple minunate in tonuri pastelate. Aceasta generatie da dovada de asemenea de fascinatie pentru cristale si pietre ...
Copiii Indigo pot simti lipsa de onestitate, asa cum un catel poate simti frica. Persoanele Indigo stiu cand sunt mintite, luate peste picioar sau manipulate. Si devreme ce scopul lor colectiv este sa ne plaseze intr-o lume noua, a integritatii, detectoarele interioare de minciuni ale celor Indigo sunt integrale. Asa cum am amintit mai devreme, acest spirit de razboinic este amenintator pentru unii adulti. Astfel ca, persoanele Indigo nu sunt capabile sa se conformeze situatiilor disfunctionale de acasa, de la serviciu sau de la scoala. Ei nu au abilitatea de a se disocia de sentimentele lor si sa pretinda ca totul e O.K. ... numai in cazul in care sunt sub medicatie sau sedati. 
Darurile spirituale innascute ale Copiilor de Cristal sunt de asemenea neintelese. Mai exact, abilitatile lor telepatice care-i determina sa inceapa sa vorbeasca mai tarziu. 
In noua lume pe care persoanele Indigo o inaugureaza, vom fi cu totii mai constienti de gandurile si sentimentele noastre intuitive. Nu ne vom mai baza asa de mult pe cuvantul scris sau vorbit. Comunicarea va fi mai rapida, mai directa, si mai onesta, pentru ca va fi de la minte la minte. Deja, un numar tot mai mare dintre noi luam contact cu abilitatile noastre psihice. Interesul nostru pentru paranormal este tot timpul ridicat, acompaniat de carti, emisiuni televizate si filme pe aceasta tema.
Astfel ca, nu este surprinzator faptul ca generatia care urmeaza celei Indigo este incredibil e telepatica. Multi dintre Copiii de Cristal si-au amanat modelele de vorbire si nu este neobisnuit pentru ei sa astepte pana la 3 sau 4 ani sa inceapa vorbirea. Dar parintii imi spun ca nu ai nici o problema in a comunica cu copiii lor tacuti. Nici pe departe! Parintii se angajeaza intr-o comunicare minte-la-minte cu Copiii lor de Cristal. Si acestia folosesc o combinatie de telepatie, limbaj al semnelor propriu creat si sunete (inclusiv cantecul) pentru a se exprima.
Problema apare  cand Cristalinii sunt catalogati de personalul medical si educational ca avand modele de vorbire "anormale". Nu este o coincidenta faptul ca pe masura ce se nasc tot mai multi Cristalini, numarul de diagnostice de autism este tot mai mare.

Este adevarat ca, Copiii de Cristal sunt diferiti fata de alte generatii. Dar de ce trebuie sa patologizam aceste diferente? Daca copiii comunica cu succes acasa, si parintii nu declara nici o problema... atunci de ce sa incercam cream o problema? Criteriul de diagnostic pentru autism este destul de clar. El arata ca o persoana autista traieste in propria ei lume, si este deconectata de alti oameni. Persoana autista nu vorbeste din cauza unei indiferente fata de comunicarea cu altii.
Copiii de Cristal sunt chiar opusul. Ei sunt printre cei mai conectati, comunicativi, iubitori si lingusitori dintre oricare generatie. Ei sunt de asemenea destul de inzestrati cu daruri filozofice si spirituale. In plus ei arata un nivel fara precedent de bunatate si sensibilitate acestei lumi. Copiii de Cristal imbratiseaza spontan si sunt grijulii cu oamenii la nevoie. O persoana autista nu ar face asta!
In cartea mea " si Hranirea Copiilor Inidgo", am scris ca SADH ar trebui sa insemne Atentie Formata intr-o Dimensiune Superioara. Aceasta ar descrie cu mai multa acuratete aceasta generatie. In acelasi ton, Copiii de Cristal nu justifica o eticheta de autism. Ei nu sunt autisti! Ei sunt ADMIRA-tistici!
Acesti copii sunt demni de admiratie, nu de etichetat cu disfunctii. Daca cineva este disfunctional, acelea sunt sistemele care nu se acomodeaza la evolutia continua a speciei umane. Daca ii injosim pe copii cu etichete, sau ii medicam pentru supunere, vom submina un dar trimis din ceruri. Vom zdrobi o civilizatie inainte ca ea sa aiba timp sa prinda radacini. Din fericire, exista multe solutii pozitive si alternative. Si acelasi cer care ne-a trimis Copiii de Cristal ii poate asista pe aceia dintre noi care sunt avocatii copiilor...
Urmatorul extras este din cartea Celiei ce urmeaza sa apara, "Aventura Indigo-Cristal", care explica mai mult aspectele metafizice ale experientei Indigo-Cristal.

 

 

 

 Copiii indigo

Termenul de "copil indigo" provine de la telepata Nancy Ann Tappe, care a clasificat personalităţile oamenilor, după culoarea aurei.

În general, fiecare din epocile universale este însoţită de o preponderenţă, la oameni, a acelei culori. De exemplu, acum majoritatea adulţilor sunt fie Albaştri, fie Violet, care sunt cele două culori dispunând de cele mai necesare atribute pentru această Epocă Violet a tranziţiei. în timpul epocii viitoare, Epoca Indigo, culoarea indigo va reprezenta norma. (Cum să înţelegem viaţa, prin culoare, 1982)

Potrivit lui Tappe, fenomenul indigo a fost recunoscut drept una din cele mai incitante schimbări ale naturii umane care a fost vreodată trăită de societate. Eticheta de indigo descrie tiparul energetic al comportamentului uman care există la ceva mai bine de 95% din copiii născuţi în ultimii 10 ani... Acest fenomen se petrece la nivel global şi, până la urmă, persoanele indigo, vor înlocui toate celelalte culori. în mica copilărie, cei indigo sunt uşor de recunoscut după ochii lor mari, cu privirea limpede. Sunt copii precoce,extrem de inteligenţi, cu o memorie prodigioasă şi o puternică dorinţă de a trăi după cum le dictează instinctul. Aceşti copii ai noului mileniu sunt suflete sensibile, dotate cu un nivel înalt de conştiinţă, care au venit aici pentru a ajuta la schimbarea vibraţiilor din viaţa noastră şi pentru a crea un singur tărâm, un singur Pământ şi o singură specie. Ei sunt puntea noastră spre viitor.

Potrivit lui Peggy Day şi Susan Gale, sosirea copiilor indigo a fost prezisă de Edgar Cayce, cu mult timp înainte de clasificările aurei, făcute de Tappe.


"Copiii Indigo" este numele unei cărţi scrisă de Lee Carroll, care canalizează o entitate numită Kryon, şi de către soţia acestuia, Jan Tober.

Carroll este un absolvent de economie care a condus timp de 30 ani o companie de tehnică audio, până ce o vizită făcută la un mediu i-a declanşat o criză New Age a vârstei de mijloc. El a descoperit religia şi a început să călătorească în jurul lumii, propunând seminarii de "auto-asistenţă". Alături îi este tot timpul Tober, practiciană a metafizicii şi a vindecărilor prin pase, ca şi cântăreaţă de jazz care a făcut turnee cu Benny Goodman şi Fred Astaire (Krider 2002).

Kryon a dezvăluit unele mesaje importante cum ar fi acela că "iubirea este cea mai puternică forţă din întregul univers." Carroll şi Tober călătoresc în lume, pentru a face seminarii cu Kryon. Kryon se interesează de multe domenii, inclusiv de UCL Reţeaua Universală de Calibrare - Universal Calibration Lattice) şi Echilibrare EMF (inverstire cu putere prin cunoaşterea naturii noastre electromagnetice, adică a felului în care ne putem controla câmpul energetic, care constă din "fibre de lumină şi de energie").


Una din tezele din Copiii Indigo este aceea că, de vreme ce mulţi dintre aceşti copii au fost diagnosticaţi ca suferind de tulburări de deficit de atenţie (ADD) sau ADHD (tulburări hiperkinetice, cu deficit de atenţie), aceasta ar reprezenta "o nouă tendinţă în evoluţia umanităţii." Aceşti copii nu au nevoie de medicamente cu ar fi Ritalin, ci de o îngrijire şi exerciţii speciale. în carte se regăsesc zeci de articole semnate de autori din toate domeniile. De aceea, ea nu este consecventă şi uniformă, în ceea ce priveşte analiza şi sfaturile oferite. Nancy Ann Tappe a contribuit şi ea la carte. Un alt autor este Robert Gerard, Ph.D., al cărui text se intitulează "Emisari ai Raiului". El crede că fiica sa este un copil Indigo. El mai crede, de asemenea, că "Mulţi dintre copiii Indigo pot vedea îngerii şi alte fiinţe din planul eteric." El conduce Oughten House Foundation, Inc., şi comercializează cărţi cu îngeri. Un alt autor este Doreen Virtue, promotoare a terapiei cu îngeri, care a descoperit acum apariţia unei generaţii încă mai evoluate de copii, Copiii de Cristal.

Totuşi, nu toţi autorii care au contribuit la redactarea cărţii sunt preocupaţi de metafizica New Age. Spre exemplu, dr. Judith Spitler McKee este o fostă educatoare şi învăţătoare, dar şi profesor pensionat de la Universitatea Eastern Michigan. Ea se ocupă cu stimularea apetitului copiilor pentru citit.


Cum putem recunoaşte un copil indigo

Copilul indigo poate fi recunoscut după culoarea aurei şi după o serie de alte trăsături, potrivit unei clasificări care se poate găsi pe website-ul The Indigo Children (proprietate a Scrierilor Kryon).


•Au venit pe lume cu simţământul că ar fi de viţă nobilă (şi uneori se şi poartă ca atare)


•Au întrucâtva simţământul că "ar merita să fie aici" şi sunt surprinşi când alţii nu îl împărtăşesc.


•Respectul de sine nu contează prea mult. Adesea le pun părinţilor oglinda şi le arată "cine sunt".


•Au dificultăţi în a tolera o autoritate absolută (adică o autoritate care se manifestă fără nicio explicaţie sau opţiuni).


•Pur şi simplu nu vor să facă anumite lucruri; le vine greu, spre exemplu, să stea la coadă.


•Sunt frustraţi de unele sisteme care funcţionează pe bază de ritual şi nu necesită gândire creatoare.


•Găsesc adeseori căi mai bune de a face lucrurile, atât acasă, cât şi la şcoală, ceea ce îi face să pară că ar fi un soi de "bombe în sistem" (nu se conformează niciunui sistem).


•Par a avea un comportament antisocial, atunci când nu se află în compania celor ca ei. Dacă nu se află în jurul lor nimeni care să aibă un nivel asemănător de conştiinţă, se repliază, simţind că nicio altă fiinţă omenească nu îi poate înţelege. şcoala, ca formă de socializare, le este adesea greu de suportat.


•Nu reacţionează la tipul de disciplinare prin "învinuire" ("Ai să vezi tu ce se întâmplă când o veni taică-tău acasă").


•Nu manifestă niciodată timiditate, în a vă comunica ceea ce le trebuie.

Este de la sine înţeles de ce mulţi dintre părinţi nu doresc asemenea etichete cum ar fi ADD sau ADHD, pentru copiii lor. Aceste etichetări sunt sinonime cu imperfecţiunea. Unii ar putea chiar să considere că implică o "tară". Ele înseamnă, textual, nişte tulburări de comportament ale copilului, datorate unor disfuncţii neurobiologice. Pentru unii, aceasta se traduce prin a avea un creier care nu funcţionează bine sau o tulburare mintală. Este de înţeles că aici intră în joc multe controverse. Tratamentul copiilor cu astfel de probleme reprezintă unul din aspectele incitante pentru media, pentru avocaţi, pentru moderatorii de talk-showuri, pentru jurnalişti de opinie şi mulţi alţii care nu sunt apţi pentru a clarifica probleme medicale sau ştiinţifice complicate. Mulţi sar la atac, la adresa industriei farmaceutice şi a psihiatrilor, pentru faptul că le administrează prea multe medicamente copiilor. A te opune nu are nici un rost, de vreme ce prea puţină lume îi va apăra pe cei care îi "abuzează" pe copii. încă mai puţini se vor osteni de a mai investiga, pentru a înţelege obiectul criticilor.

Institutul Naţional de Sănătate Mintală spune că ADHD reprezintă cea mai frecvent diagnosticată maladie a copilăriei. Ea afectează pe cca 3+5% din copiii de vârstă şcolară. (David Kaiser spune că cca 10% din copiii de vârstă şcolară ar fi fost diagnosticaţi cu ADD/ADHD şi că, în unele state americane, chiar 50% dintre copiii au avut un astfel de diagnostic.) Cu un asemenea procentaj ridicat de îmbolnăviri, ar fi lesne de decelat şi unele greşeli de diagnosticare, tratament necorespunzător, reacţii adverse, ş.a.m.d. Poveştile despre aşa-numitele abuzuri ar trebui, totuşi, să nu se substituie studiului ştiinţific şi observaţiilor clinice realizate de profesionişti care îi tratează pe astfel de copii, în mod curent. Dar toţi ştim că o poveste relatată la talkshowuri, cum sunt cele ale lui Oprah sau Larry King Live, de Arianna Huffington sau Hilary Clinton are mult mai multă greutate, decât un studiu urmărit ştiinţific. Totuşi, acele studii ştiinţifice trebuie realizate. Ritalin se foloseşte cam din 1950, dar nu există, până acum, studii despre faptul că ar fi sigur, eficient sau mai bun decât alte tratamente alternative. în sprijinul prescrierii lui subscriu majoritatea medicilor practicieni care tratează milioane de copii şi de adulţi suferind de ADHD. Novartis Pharmaceuticals, Corp., care spune că el a " a fost administrat eficient, ca medicaţie sigură, în tratarea a milioane de pacienţi cu ADHD, în ultimii 40 ani," fapt atestat şi de rezultatele a 170 de studii (Donohue). Totuşi, se poate considera că Novartis nu este totalmente dezinteresată.

În orice caz, indiferent cât de multe studii desfăşurate pe perioade îndelungate nu ar fi descoperit nimic spectaculos de greşit la Ritalin, va exista întotdeauna posibilitatea ca unul viitor să demonstreze că el este ceva oribil. De exemplu, "cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California, spune că studiul desfăşurat pentru a demonstra felul în care au trecut la vârsta adultă tineri suferind de ADHD, a pus în evidenţă o legătură între Ritalin şi dependenţa manifestată mai târziu de tutun, cocaină şi alte substanţe stimulante" (Donohue 2000). Este această legătură suficient de puternică, pentru a crea îngrijorare? Cum putem noi fi siguri că ADHD, şi nu Ritalin, s-a aflat la baza acestei legături?

Stările de exaltare şi cvasi-isterice legate de Ritalin au contribuit la crearea unei atmosfere care a făcut posibilă tratarea cu seriozitate a unei cărţi, cum este Copiii Indigo. Dacă ar putea alege, cui nu i-ar plăcea să creadă mai degrabă că copiii lor sunt speciali şi destinaţi unei misiuni înalte, decât că ar suferi de vreo tulburare a creierului?


Informaţii de bază privind copiii indigo sau de cristal

Când avem de a face sau îngrijim copii indigo sau de cristal trebuie să ne reamintim că acest copil foarte diferit de felul în care aţi fost dvs. Ceea ce a funcţionat pentru dvs., nu va funcţiona pentru aceşti copii.

Principalele zone în care va trebui să vă adaptaţi sunt următoarele:

1.Copilul indigo sau cristal este o fiinţă având emisfera dreaptă a creierului mai dezvoltată.

2.Copilul indigo sau cristal este ultrasensibil la stresul ambiental.

3.Copilul indigo sau cristal este sensibil la unele alimente şi va putea dezvolta unele alergii alimentare.


Ce înseamnă aceste lucruri pentru dvs.?


1. Predominanţa emisferei cerebrale drepte

Copiii indigo şi cristal funcţionează, în primul rând, de la nivelul emisferei drepte. Aceasta înseamnă că ei sunt creatori, intuitivi, imaginativi şi cu inteligenţă emoţională. Totuşi, cultura noastră este una predominant orientată spre o funcţionare a emisferei stângi, care înseamnă liniar, raţional şi logic.

Dificultăţile încep să apară când copilul intră în sistemul şcolar şi va trebui să se adapteze felului său de funcţionare. O persoană caracterizată de o predominanţă a emisferei drepte învaţă foarte repede şi adesea face salturi intuitive care fac dovada unei uimitoare inteligenţe. Dar sistemul şcolar este calibrat pe o funcţionare predominantă a emisferei stângi, adică este repetitiv, rutinat, organizat şi liniar/cumulativ. Această abordare mai "lentă" va însemna că acest copil se va plictisi foarte repede, pierzându-şi interesul. El va încerca, în general, alte căi care să-i stimuleze interesul. Aceasta îi va duce pe mulţi copii indigo să fie etichetaţi ca fiind ADD sau ADHD, fiind adesea trataţi cu Ritalin, când de fapt nu este nimic rău cu ei, în afară că se plictisesc.

De asemenea, datorită inteligenţei lor intuitive, ei pot adesea să se strecoare timp de mai mulţi ani prin sistemul şcolar, înainte de a se vădi că ei nu pot citi sau scrie "corect", fapt ce va face ca ei să fie etichetaţi drept "dislexici", ceea ce reprezintă un alt stigmat.

Este ceva dăunător, din pricină că acest copil indigo are un puternic simţ al "perfecţiunii" sale şi al faptului că se află aici într-o "misiune". Dacă i se va spune că are o disfuncţie sau că ceva nu este în regulă cu el, el va dezvolta o traumă, de care fie va încerca să se vindece, fie va încerca să o ascundă. Acest lucru poate duce, la adolescenţă, la abuzul de droguri şi tulburări alimentare, afişate drept căi ale vindecării sau ascunderii traumei.

Este extrem de important ca aceşti copii indigo sau cristal să fie recunoscuţi ca fiind diferiţi, nu ca suferind de vreo disfuncţie. Dacă această diferenţă este onorată şi ţinută sub control, copilul se va dezvolta într-un mod echilibrat, dacă nu, se va ajunge la alte disfuncţii şi probleme.


2. Sensibilitatea faţă de stresul ambiental

Copilul dvs. este şi mai sensibil decât eraţi dvs. Auzul, vederea, toate simţurile sale sunt mult mai acute decât ale dvs. Acest lucru face parte dintr-o mutaţie evolutivă, care ţine de faptul că oamenii devin din ce în ce mai deschişi şi mai sensibili.

Aceasta se traduce prin faptul că acest copil va fi stresat şi deprimat de zgomotele puternice, de aglomerările umane, de muzica asurzitoare şi de televizor. El va reacţiona fie repliindu-se şi retrăgându-se în sine – urmarea fiind o depresie -, fie el va tolera aceşti stimuli, care îl vor face să devină hiperactiv şi distructiv.

Copilul indigo sau cristal are deci nevoie de un mediu liniştit şi tihnit acasă, cu un minimum de jucării electronice şi fără ca televizorul să îi devină baby-sitter. Există aproape o relaţie direct proporţională între conţinutul emisiunilor TV şi numărul de ore cât un copil se află în faţa unui televizor şi comportamentul acestuia.

La capitolul stres ambiental intră şi relaţia dintre părinţi. Dacă între aceştia există tensiuni, care promovează o atmosferă de agresivitate ascunsă sau făţişă, în casă, copilul le va prelua, manifestând faţă de ele fie disfuncţii, fie mecanisme de apărare. Nu puteţi ţine nimic ascuns de un astfel de copil, fiindcă el va "citi" câmpurile dvs. energetice şi va înţelege exact ceea ce gândiţi şi simţiţi, chiar dacă nu veţi exprima niciodată astfel de lucruri.

3. Alergiile alimentare

Corpul fizic al copilului indigo sau cristal este şi el foarte sensibil. Adesea el nu va suporta hrana gătită şi aditivii alimentari, reacţionând inadecvat la zahăr şi cofeină.

Aceasta înseamnă că dulciurile, băuturile având coloranţi artificiali, biscuiţii, plăcintele, hamburgerii şi ciocolata vor crea, în acest copil, un comportament disfuncţional şi hiperactiv. A oferi acestui copil indigo sau cristal o ciocolată şi o Coca-Cola, este echivalent, pentru el, cu a-i administra un drog. Sistemul său va reacţiona prin hiperactivitate, generând un comportament hiperactiv, urmat de o "prăbuşire" sau "istericale", atunci când, la revenire, se vor estompa efectele, el suferind de simptome ale sevrajului, atât la zahăr, cât şi la cofeină.

Aceasta înseamnă că mulţi dintre copiii indigo nu vor suporta o dietă "normală". Carnea de pui şi cea roşie sunt pline de hormoni, antibiotice şi chimicale şi majoritatea mâncăruriilor gătite sau la conservă, dintre cele cumpărate în supermarketuri, conţin şi ele chimicale care ar putea să nu fie tolerate. Copilul poate manifesta şi intoleranţă la gluten şi lactate, dezvoltând simptome cum ar fi eczemele, problemele digestive şi tulburări ale sinusurilor şi de nas/gât/urechi.


Îndrumări pentru abordarea acestor probleme


Educaţia

Copilul indigo sau cristal va reacţiona bine la un sistem educaţional, în care există un echilibru în stimularea ambelor emisfere ale creierului, sub forma muzicii, artelor, dansului şi teatrului.

Cel mai bun sistem pentru copilul indigo sau cristal este probabil sistemul Waldorf, care pune mai întâi un accent maxim pe elementele ţinând de emisfera dreaptă, pentru ca apoi să o dezvolte şi pe cea stângă, ca bază de susţinere. Acest sistem se concentrează şi asupra tehnicilor de "împământare" a copilului în trup, de vreme ce mulţi copii indigo reacţionează la traume printr-un comportament "dezlânat" sau ieşind, de-a dreptul, din corp.

Dacă veţi testa copilul pentru a vedea dacă manifestă sau nu simptome de ADD sau ADHD, nu le administraţi decât cu multă precauţie Ritalin, care este un medicament (având deci efecte secundare şi creând simptome de sevraj), menit a-i ajuta mai mult pe părinţi şi pe profesori în abordarea copilului, decât îm a-l ajuta pe acesta însuşi. Există tratamente alternative homeopate sau constând din felurite diete, care sunt mai puţin dăunătoare şi mai eficiente.

Stresul ambiental

În primii ani de viaţă, minimalizaţi zgomotele şi stresul. Aici intră televizorul, jocurile pe PC şi activităţile "violente".

Încurajaţi jocul, cultivarea imaginaţiei şi apetenţei pentru citit - desenat, colorat şi poveşti.

Creaţi un mediu calm şi liniştit, pe cât va fi posibil.

Alimentaţia

Este cel mai greu de urmărit, din cauza faptului că hrana se găseşte în magazine şi din pricina presiunilor exercitate de colegi şi prieteni, copilul fiind în permanenţă expus "atracţiilor" hranei de proastă calitate sau junk-food.

încercaţi să vă concentraţi pe alternative alimentare naturale, organice şi sănătoase.

Dacă el suferă de alergii şi tulburări comportamentale, va trebui să identificaţi natura problemei, creându-i un regim alimentar mai echilibrat.

Celia Fenn
   

Reintegrarea puterii indigo

 

http://www.floarea-vietii.ro/site/php/school-of-life.php?article_id=202

http://www.floarea-vietii.ro/site/php/school-of-life.php?article_id=204

Fiecare din voi s-a născut cu unele daruri care au fost greşit înţelese până de curând. Printre aceste daruri, care nu au fost încă demonstrate ştiinţific, se numără telepatia, capacităţile de vindecare şi precogniţia (a şti lucruri din viitor). V-aţi născut cu înţelepciunea străveche privitoare la spiritualitate, relaţii şi viaţă, în general. Fiecare din voi are, de o viaţă, conştientizarea faptului că nu s-a născut degeaba, ci dintr-un motiv important. ştiţi, de asemenea, în sinea voastră, că Pământul are nevoie de aceste daruri spirituale şi de această înţelepciune. Pământul are nevoie de lideri plini de lumină. Pământul are nevoie de voi!

Acesta este un curs menit a vă ajuta să vă reamintiţi şi să vă revendicaţi Puterea Indigo. Cunoaşteţi, probabil, acest termen, "indigo", mai ales din sintagma "copiii indigo". Copiii indigo sunt fiinţe deosebit de sensibile, de care Spiritul vrea să se folosească pentru a introduce pe planetă, în lume, pacea, lumina şi vindecarea.

Copii indigo au existat dintotdeauna, pe această planetă. Ioana d'Arc este un minunat exemplu. Chiar acum, pe Pământ există copii indigo de toate vârstele. Totuşi, cel mai mare număr de copii indigo s-au născut între anii 1975 şi 1995. Pe cei născuţi înainte de 1975 îi numim copii indigo "cercetaşi", pentru că ei au venit pe Pământ pentru a cerceta planeta şi pentru a pregăti terenul pentru valul de copii indigo care a urmat.

Una din trăsăturile primordiale care îl dinstinge pe un indigo de oricare alt copil este durerea şi mânia pe care le resimte acesta faţă de aspecte mondiale cum sunt poluarea, corupţia la nivel guvernamental şi războaiele. Fiinţele indigo au sosit pe pământ cu această mânie, pentru că ea le alimentează rolul lor militant. Mulţi copii indigo, familiile din care provin şi autorităţile nu înţeleg această mânie indigo. Ea este un dar , atunci când este canalizat cum se cuvine, şi acest curs vă va face ajuta să îl înţelegeţi.

Copiii indigo au sosit pe pământ pentru a salva "la modul literal" lumea. Ei se află aici ca nişte îngeri pământeni care vor alunga toate energiile negre ale lăcomiei, competiţiei şi corupţiei. Fiinţele indigo au o capacitate neobişnuită de a detecta lipsa de onestitate. Acel "detectorul al adevărului" care se află în ei reprezintă un dar pentru noi toţi, el ajuntându-ne să introducem energia integrităţii, cooperării şi manifestării.

Avem o nevoie disperată de fiinţe indigo care să vorbească răspicat, să devină lideri şi să îşi înceapă misiunile lor divine. Dacă aceşti copii indigo îşi vor realiza misiunile lor de viaţă, necinstea şi violenţa vor deveni curând o amintire îndepărtată. Prin recăpătarea puterii voastre indigo veţi avea şi alte beneficii personale.

Mai departe, vă voi ghida pentru a vă reaminti de misiunea voastră divină, pentru a vă împăca cu voi înşivă şi cu împrejurările vieţii voastre şi pentru a vă reclama darurile şi capacităţile înnăscute. Veţi înţelege astfel de ce uneori aţi resimţit teamă, imobilism sau mânie - şi cum vă puteţi debloca. Vă voi îndruma de-a lungul unui proces realist de vă stabili obiective, care vă vor conduce spre scopul vieţii voastre minunate.

în fiecare dintre lecţii vi se va sugera o temă. Folosim cuvântul "sugera", având în vedere că toate acestea sunt opţionale, dar vă recomandăm călduros să vă faceţi timp pentru ele. Fiecare dintre teme este menită a vă îmbogăţi şi a vă aprofunda puterea de înţelegere, calităţile şi scopurile.

Tema aferentă Lecţiei 1:

Reveniţi cu gândul în amintirile din mica copilărie. Aţi simţit vreodată pe atunci:

•Că eraţi diferit de alţi copii?

•Că, întrucâtva, nu aparţineaţi familiei voastre?

•Că vă simţeaţi cel mai bine atunci când eraţi singur afară, în natură sau cu animelele preferate?

•Că viaţa înseamnă ceva mai mult decât ceea ce părinţii voştri aveau cunoştinţă ca ar fi sau vă vorbeau?

•Că vă aflaţi aici dintr-un motiv important (chiar atunci când nu ştiaţi care este acela)?

Apoi notaţi undeva care vă sunt amintirile din copilărie sau experienţele psi (cum ar fi - a vedea spirite, a cunoaşte viitorul, a auzi voci, etc.); amintiri însufleţite ale viselor copilăriei; şi orice alte capacităţi magice sau experienţe pe care le-aţi avut în adolescenţă.


Interviu cu un copil de cristal


La un centru de terapie psihocomportamentala unde merg, exista un numar mare de copii de cristal, indigo, probabil si alte tipologii (doar pe acestea doua am eu capacitatea sa le identific). In acest centru am cunoscut doi copii de cristal: o fetita de 7 ani jumatate, un baietel de 7 ani, foarte comunicativi si constienti de darurile lor. Pe a treia fetita de 5 ani o cunosc din alta conjunctura dar ca si coincidenta exact in aceeiasi perioada am comunicat cu ea.

Ce pot sa spun dupa interactiunea cu ei: prezenta lor iti schimba radical modul in care vezi lumea. Dincolo de ceea ce spun, fiinta lor, energia pe care o emana te purifica in profunzime. Au in comun ochii foarte mari, fizic vorbind si foarte patrunzatori. Cand vorbesc cu tine simti cum citesc in tine, cum te scaneaza, dar o fac cu foarte mare delicatete si blandete. Mai au in comun o dragoste imensa pentru tot ceea ce inseamna animale si natura, o intelegere care depaseste cu mult varsta biologica.


In ceea ce priveste discutia cu fetita, venise acolo deoarece parintii erau depasiti de temele pe care le discuta si ingrijorati pentruca este foarte sensibila la suferinta celor din jur. S-a creat in doua randuri un context favorabil ca sa pot discuta cu ea intr-o incapere separata, in liniste. Initial vroiam sa explic eu, poate din orgoliul adultului ce este cu moartea si cu viata dar, dupa primele minute, mi-am dat seama ca rolurile putin diferite: eu voi scrie si ea va vorbi. Am incercat sa notez cat mai in amanunt tot ceea ce mi-a spus, ceea ce nu pot transpune in cuvinte este trairea avuta in prezenta ei si a celorlalti doi copii, sentimentul ca te afli in prezenta unei fiinte din alta sfera energetica care vorbeste printr-un corp de copil. De altfel la anumite momente in discutie se identifica cu acesti copii de cristal, in alte momente relata dintr-un punct as spune de constiinta superioara. Am avut senzatia ca in prima situatie se exprima prin constiinta sufletului ei, in a doua vorbea prin ea o entitate probabil de tip ghid sau protector.

Dupa intalnirea cu ei cred ca suntem binecuvantati la nivel de umanitate in ansamblu pentruca acesti copii sunt printre noi.


-Am inteles ca discuti mult despre moarte si lumea de dincolo. Iti este teama de moarte?


La moarte eu ii spun trecerea, iar lumea pentru mine nu exista aici si dincolo, exista lumi in lumi.Nu imi este frica de trecere, pentru ca stiu ca de fiecare data cand ajung in lumea Sufletelor, ma pregatesc si invat pentru a reveni aici. De fiecare data imbrac haina unui corp de copil si am posibilitatea sa imi aleg tara, parintii, timpul si forma corpului meu. Este un proces foarte interesant care se face pana in cele mai mici detalii.


-Parintilor tai le este teama de moarte? Cum reactioneaza la aceste subiecte pe care le ridici tu?


Le-am explicat ca cel mai dificil proces nu este moartea, ci este nasterea pentru ca atunci cand ne nastem uitam cine suntem si de unde venim, pe cand atunci cand murim vedem imediat lumea sufletelor constienti fiind de frumusetea de acolo. Singura mea grija pentru parinti este ca ei sa nu treaca dincolo fara a intelege sarcina, lucrul pe care il au de facut, pentru care au venit in aceasta viata.


-Acestei sarcini ii putem spune misiune de viata. O poti detalia?


Fiecare suflet vine in aceasta calatorie cu un scop, tu de exemplu cand iti propui sa calatoresti cu trenul, iti propui de fapt sa ajungi undeva, apoi alegi mijlocul de transport care duce la acea destinatie, ora si iti pregatesti bagajele. Asa se intampla si la calatoria in aceasta lume, fiecare are propriul sau scop, acest scop depinde foarte mult de ceea ce face persoana respectiva in viata.


-Exista misiuni esuate?


Venirea in aceasta lume este un prim scop, exista misiuni parcurse in conformitate cu scopul initial intr-un grad mai mare sau mai mic, dar absolut orice se construieste aici devine misiune.Misiunea se construieste pe parcursul vietii, constructia poate sa semene mai mult sau mai putin cu planul initial propus, dar tot misiune se numeste.


-O sa revenim la acest subiect, am inteles ca citesti foarte mult geografie, astronomie, te intereseaza aspectele legate de structura scoartei terestre. Acest ultim subiect nu il inteleg.

Stii ca pamantul este viu, toate straturile constituente au propria lor viata, in momentul in care aflu constient de existenta lor, ma pot conecta la ele si comunica cu ele. De la fiecare dintre ele aflu informatii legate de istoria planetei, si apoi le compar cu informatiile citite in carti. Pentru unele nu exista inregistrari, alteori cartile nu readuc acelasi lucru pe care pamantul mi-l povesteste. La fel si in cazul planetelor, galaxiilor, afland despre ele, pot afla informatii despre istoria lor.


-Copii ca tine sunt denumiti copii de cristal, stiu ca mai exista si cei indigo-energia lor are culoarea indigo, copii stelari, copii curcubeu. Cum ai defini aceste categorii?


Oamenii tind sa puna etichete, sa ne incadreze in categorii, si apoi fac legaturile „daca este in categoria copil de cristal, trebuie sa faca asta si asta si asta”. Cred ca mult mai usor ar fi daca ne-ar lua asa cum suntem. Fiintele de cristal sa stii ca nu sunt doar copii sunt si adulti. Sunt fiintele care poarta energia puritatii, inocentei, bucuriei, asa simt eu. Prin aceasta ei comunica permanent cu entitati foarte luminoase, cum ar fi ingerii de exemplu, primesc sfaturi de la acestia cum sa curete, cum sa purifice energia locurilor unde traiesc, a oamenilor pe care ii intalnesc, cum sa le reaminteasca oamenilor sa comunice cu fiintele angelice.


-Copii indigo?


Sunt cei care aduc dreptatea, care demasca minciuna, falsitatea, ei sunt mai puternici, mai taiosi, deschid drumuri, demoleaza trecutul. Cu ajutorul lor noi tesem energia puritatii. Gandeste-te la 2 gradinari: primul vine si sapa gradina, curata buruienile, al doilea vine si planteaza cu delicatete florile. Cand traiesti langa un indigo, sau vii in contact cu el, in timp nu mai poti sa te ascunzi sau sa deformezi faptele, pentru ca el, prin puterea lui te forteaza, sa spunem, sa fii corect, sa spui adevarul, sa fi demn si sa repari nedreptatile, sa iei atitudine. Cand traiesti langa un cristal este bine sa fii cat mai pur, mai inocent si in ceea ce gandesti si in ceea ce vorbesti si in ceea ce faci. Numai pe altruism si pe inocenta se poate comunica si lucra cu noi. Bineinteles ca si la cristale trebuie sa afirmi adevarul. Mai exista un aspect: noi toti suntem la fel, indiferent daca suntem incadrati la categoria cristal, indigo, etc. Suntem aici pentru a ajuta, orice copil de cristal poate deveni indigo daca conditiile externe o cer, orice copil indigo se poate transforma in cristal, adica nu sunt niste caracteristici etern stabilite si ferm delimitate.


-Cum se explica aceasta, am observat ca si in diagnostice se scrie ADHD cu elemente autiste sau autism cu elemente de ADHD, exista foarte des o combinatie.

Este simplu: noi toti comunicam intre noi, venim din aceeasi sursa, putem oricand prin dorinta noastra sa imprumutam ce caracteristici ne sunt necesare.


-Sa inteleg ca stiti cum sa accesati sursa aceasta universala de energie despre care vorbesti, si sa luati de acolo ce aveti nevoie.

Exact.


-Copii stelari, curcubeu?


Multi dintre ei sunt la primele serii de calatorii pe pamant, cei care deschid drumurile au mai fost aici, au nevoie de experienta pentru a face aceasta lucrare. Cei stelari vin sa invete unii dintre ei cum decurge viata intr-un loc complet diferit de casa lor. Aduc cu ei si multa cunoastere de acolo. Cei curcubeu sunt tot cristale, sa spunem ca aduc prin ei simultan mai multe tipuri de energii, stiu sa lucreze cu mai multe tipuri de energii in paralel, de exemplu poate comunica simultan cu un inger, cu un unicorn, cu o zana a plantelor. Toti copii pe care i-ai enumerat iubesc mult animalele, comunica foarte usor cu ele, iubesc plantele si in general natura. Ei cauta locuri linistite, departe de agitatia oamenilor. Stii ca animalele comunica cu celelalte lumi, noi oamenii uitam.


-Cum explici fenomenul copiilor cu autism si ADHD?


Etichete fixate din necunoasterea adultilor, adultii au uitat ce inseamna sensibilitatea, inocenta si s-au fixat mult pe etichete reci si implacabile.


-Ambele categorii comunica mai dificil cu mediul extern.

Da pentruca suntem foarte sensibili, pentru noi aici este uneori o atmosfera rece, taioasa, si simtim asta foarte bine. Unii dintre noi se inchid complet, altii reactioneaza prin agitatie. Noi simtim agitatia celor din jur, nelinistea, durerea, chiar daca ei incearca sa ne spuna ca totul este bine si sa ne zambeasca, pentruca noi simtim prin suflet si citim exact ce spune sufletul lor. De asta exista si confuzia noastra si agitatia, pentruca in paralel vedem doua lucruri opuse: ce se intampla cu adevarat si ceea ce ei mascheaza.


-Cum explici ca sunt copii cu sindrom autist care se recupereaza si altii care raman asa pe tot parcursul vietii.Ce face diferenta?

In primul rand nu inteleg de la ce se recupereaza acesti copii? Ce inseamna ca se recupereaza? De ce folosesti acest termen? Au pierdut ceva si au nevoie sa il recupereze?


-Nu am raspuns la intrebarea aceasta. Asa se spune in termeni medicali.

Folosind cuvantul acesta este ca si cum ai decide ca ei sunt bolnavi, i-ai incadrat intr-o categorie.Problema de care vorbeam cu etichetele. Parintii isi doresc ca si copii lor sa fie dupa chipul si asemanarea lor, sa se incadreze in lume, si asta deoarece ei nu vad si nu inteleg misiunea cu care vine copilul din lumea sufletelor. Sunt suflete care vin ca si invatatori pentru parinti, acestia parcurg lectiile de invatare si copii intra in aceasta lume.


-Ajuta parintii sa isi plateasca datorii din alte vieti? Sa plateasca karma, asa este denumita, uneori prin suferinta?


Eu nu vad asa. Nu, ii ajuta sa isi reaminteasca ca si ei – parintii vin tot din lumea sufletelor. Suferinta apare atunci cand parintele nu intelege aceasta, nu o impune copilul, ea este consecinta neintelegerii si a uitarii. Exista copii care indiferent de eforturile parintilor raman cu acele caracteristici de separare de lumea inconjuratoare, pentruca au in misiune sa fie etern surse de puritate si de inocenta pentru aceasta lume. Pentru a isi pastra etern aceasta puritate aleg ca si suflete sa nu se deschida vreodata. Ei sunt Pastratori de Energie, pentru aceasta vin aici. Au o misiune foarte importanta, si ca suflete sunt foarte evoluate, cu multa experienta. Ei aleg ca si Suflete sa fie in aceasta lume in acest tipar tocmai pentruca asa pot cel mai bine conserva energia puritatii si o darui celor din jur. Pentru a ii ajuta pe cei din jur primesc aceasta misiune. Nu exista un model general, fiecare cand isi programeaza venirea o face cu anumite caracteristici, specifice numai lui. De acea am spus ca este o eroare incadrarea in anumite categorii si etichetarea. Nu inseamna ca parintii nu trebuie sa intreprinda vreo actiune pentru copilul lor, ci doar sa nu o faca din frica, cu tensiune, cu durere, gandindu-se ca acel copil este bolnav. Mult mai bine ar fi sa se gandeasca ca acel copil a venit cu o misiune diferita de a majoritatii, ca prin aceasta ii ajuta pe cei din jur si toate eforturile de a il aduce in aceasta lume sa se faca lin, fara presiune, pentruca uneori tocmai nerbdarea si neincrederea parintilor blocheaza procesul. Acesti copii sunt foarte sensibili, cum am mai spus, si daca in jurul lor parintii emit incontinuu vibratii de frica, de neincredere in Divinitate, de tensiune, copilul prin insasi misiunea sa de a purifica locul si oamenii, absoarbe aceste energii de la parinti pentru a-i ajuta sa se purifice si se incarca el, isi autoincetineste propriile lui procese de ancorare aici. El vrea la un anumit nivel sa isi ajute intai parintii si se pune el in planul doi.


-Stii cum ii vad pe acesti copii? Prin altruismul lor, prin sprijinul fara conditii pe care il ofera, prin puritatea si iubirea lor? Ca pe niste mici entitati Christice venite pe pamant, necunoscuti de cei din jur.


Nu exista un Christ mai mare sau mai mic, copii acestia sunt ca niste stelute de energie Christica, fiecare steluta cu lumina ei. Si da, intr-adevar ei comunica cu energiile Christice. Mai exista un aspect, mintea noastra functioneaza cu o viteza mult mai mare decat a celor din jur. Noi stim ce vrea parintele sa spuna inainte ca acesta sa spuna cuvintele, din momentul in care a format gandul in mintea lui. Inchipuie-ti cat de dificil este sa auzi simultan gandurile tuturor celor din jur si in plus si zgomotul vocilor, si alte sunete. De acea uneori nu exista timp necesar pentru a raspunde prin cuvinte, in cele mai multe cazuri raspundem mental. Si tot din acest motiv este foarte bine sa fim in medii cat mai linistite, si cei din jur sa nu fie intr-o furtuna de ganduri, sa isi controleze viteza cu care gandesc. Uneori e nevoie de timp ca sa raspundem si nu avem acest timp.


-Exista situatii cand am inteles ca ceilalti copii fie te izoleaza, fie te agreseaza fara motiv. De ce se intampla aceasta?


Izolarea este din cauza ca nu avem aceleasi arii de interes, iar agresiunea este un semn de durere.Acei copii sunt in suferinta, au un conflict cu ei insisi, intre cea ce stiu ei ca sunt ca suflete si ceea ce li se impune din mediu sa devina.


-Tu cum lucrezi cu cei din jur, pentru ca simt ca la un anumit nivel lucrezi constient.

Raspunsul meu este o intrebare: cum ma vezi tu pe mine?


-Ca pe un copil special, dotat, deosebit de cei din jur. Simt ca ma purifici in timp ce vorbesti, ma vindeci, simt sacralitate in preajma ta.

Tu ma privesti asa pe mine, eu ii privesc asa pe toti oamenii pe care ii intalnesc. Nu am asteptari de la nimeni, doar ma bucur pentru ca i-am intalnit.Tu imi spui mie copil de cristal, eu vad sufletul-cristalul in fiecare om. Noi nu venim aici ca sa fim admirati, studiati, sa facem profetii despre trecut, prezent si viitor, noi venim ca sa reamintim ca toti pot deveni ca noi daca aleg aceasta.


-De aceea am spus ca sunteti veniti din inima Christului pentru ca unele din cuvintele lui Iisus Christos consemnate in scrieri, sunt „tot ceea ce eu pot face si voi puteti si chiar mai mult dect atat.” Ai readus mesajul lui imbracat in cuvintele tale. O alta neintelegere a mea: cum pot fi facute profetii despre trecut?Inteleg sa prezici ceva ce va urma.

Trecutul, prezentul si viitorul se vad asa doar de aici, ca Suflete vedem totul ca si cum se petrece acum, ca si cum te uiti la 2 televizoare in acelasi timp, la 2 filme diferite. Filmele se desfasoara, ruleaza in acelasi timp, tu te uiti cand la unul cand la altul, pentru ca nu poti altfel. Trecutul, prezentul si viitorul se desfasoara simultan dar nu pe planeta, fizic, ci energetic, ca intentie, ca dorinta, ca vise. O profetie despre trecut ajuta sa se manifeste acea energie, si se dezvolta prin gandurile voastre, prin mintea voastra care aduce aici, ancoreaza acea energie. Un eveniment devine trecut pentru tine atunci cand tu ii pui eticheta de trecut. Daca eu iti povestesc despre niste oameni care traiesc pe pamant si care venereaza o anumita zeitate, automat tu incadrezi la timpul prezent, daca spun”au trait”, mental ii incadrezi la trecut. Ca sa spun mai simplu - trecutul devine real pentru tine atunci cand te gandesti la el ca fiind trecut.


-Sa inteleg ca poti sa citesti in memoria Universului, numita si Cronica Akasha, daca vrei?


Cronica pentru mine inseamna ceva trecut, care a fost, ceva vechi. Eu vad lucrurile acestea altfel: vii, in actualitate, citirea inseamna ca eu sunt acolo ca un fel de observator la aceste evenimente.


-Adultii pun o intrebare sablon, usor banala copiilor, si anume ce vrei tu sa te faci cand vei fi mare?


Nu este o intrebare banala, este o intrebare foarte importanta, problema este ca adultii de multe ori ignora sau rad de raspunsul copiilor. De fapt aceasta intrebare este acelasi lucru cu ceea ce spuneai despre misiunea de viata, este totuna cu a intreba”ce misiune crezi ca ai tu aici? De ce ai ales sa vii?”

Si raspunsul meu este: In primul rand sa ma bucur de viata aici. Sa reamintesc oamenilor cum sa vorbeasca cu ingerii pentru ca multi dintre ei au uitat, isi doresc si au nevoie sa isi reaminteasca.Despre copiii indigo si copiii de cristal

 

Termenul de “copil indigo” provine de la telepata Nancy Ann Tappe, care a clasificat personalităţile oamenilor, după culoarea aurei. În general, fiecare din epocile universale este însoţită de o preponderenţă, la oameni, a acelei culori. De exemplu, acum majoritatea adulţilor sunt fie Albaştri, fie Violet, care sunt cele două culori dispunând de cele mai necesare atribute pentru această Epocă Violet a tranziţiei. în timpul epocii viitoare, Epoca Indigo, culoarea indigo va reprezenta norma. (Cum să înţelegem viaţa, prin culoare, 1982)

Potrivit lui Tappe, fenomenul indigo a fost recunoscut drept una din cele mai incitante schimbări ale naturii umane care a fost vreodată trăită de societate. Eticheta de indigo descrie tiparul energetic al comportamentului uman care există la ceva mai bine de 95% din copiii născuţi în ultimii 10 ani… Acest fenomen se petrece la nivel global şi, până la urmă, persoanele indigo, vor înlocui toate celelalte culori. în mica copilărie, cei indigo sunt uşor de recunoscut după ochii lor mari, cu privirea limpede. Sunt copii precoce,extrem de inteligenţi, cu o memorie prodigioasă şi o puternică dorinţă de a trăi după cum le dictează instinctul. Aceşti copii ai noului mileniu sunt suflete sensibile, dotate cu un nivel înalt de conştiinţă, care au venit aici pentru a ajuta la schimbarea vibraţiilor din viaţa noastră şi pentru a crea un singur tărâm, un singur Pământ şi o singură specie. Ei sunt puntea noastră spre viitor.

Potrivit lui Peggy Day şi Susan Gale, sosirea copiilor indigo a fost prezisă de Edgar Cayce, cu mult timp înainte de clasificările aurei, făcute de Tappe.

“Copiii Indigo” este numele unei cărţi scrisă de Lee Carroll, care canalizează o entitate numită Kryon, şi de către soţia acestuia, Jan Tober.

Carroll este un absolvent de economie care a condus timp de 30 ani o companie de tehnică audio, până ce o vizită făcută la un mediu i-a declanşat o criză New Age a vârstei de mijloc. El a descoperit religia şi a început să călătorească în jurul lumii, propunând seminarii de “auto-asistenţă”. Alături îi este tot timpul Tober, practiciană a metafizicii şi a vindecărilor prin pase, ca şi cântăreaţă de jazz care a făcut turnee cu Benny Goodman şi Fred Astaire (Krider 2002).

Kryon a dezvăluit unele mesaje importante cum ar fi acela că “iubirea este cea mai puternică forţă din întregul univers.” Carroll şi Tober călătoresc în lume, pentru a face seminarii cu Kryon. Kryon se interesează de multe domenii, inclusiv de UCL Reţeaua Universală de Calibrare – Universal Calibration Lattice) şi Echilibrare EMF (inverstire cu putere prin cunoaşterea naturii noastre electromagnetice, adică a felului în care ne putem controla câmpul energetic, care constă din “fibre de lumină şi de energie”).

Una din tezele din Copiii Indigo este aceea că, de vreme ce mulţi dintre aceşti copii au fost diagnosticaţi ca suferind de tulburări de deficit de atenţie (ADD) sau ADHD (tulburări hiperkinetice, cu deficit de atenţie), aceasta ar reprezenta “o nouă tendinţă în evoluţia umanităţii.” Aceşti copii nu au nevoie de medicamente cu ar fi Ritalin, ci de o îngrijire şi exerciţii speciale. în carte se regăsesc zeci de articole semnate de autori din toate domeniile. De aceea, ea nu este consecventă şi uniformă, în ceea ce priveşte analiza şi sfaturile oferite. Nancy Ann Tappe a contribuit şi ea la carte. 

Un alt autor este Robert Gerard, Ph.D., al cărui text se intitulează “Emisari ai Raiului”. El crede că fiica sa este un copil Indigo. El mai crede, de asemenea, că “Mulţi dintre copiii Indigo pot vedea îngerii şi alte fiinţe din planul eteric.” El conduce Oughten House Foundation, Inc., şi comercializează cărţi cu îngeri. Un alt autor este Doreen Virtue, promotoare a terapiei cu îngeri, care a descoperit acum apariţia unei generaţii încă mai evoluate de copii, Copiii de Cristal.

 

Cum putem recunoaşte un copil indigo

 

Copilul indigo poate fi recunoscut după culoarea aurei şi după o serie de alte trăsături, potrivit unei clasificări care se poate găsi pe website-ul The Indigo Children (proprietate a Scrierilor Kryon).

-Au venit pe lume cu simţământul că ar fi de viţă nobilă (şi uneori se şi poartă ca atare)

-Au întrucâtva simţământul că “ar merita să fie aici” şi sunt surprinşi când alţii nu îl împărtăşesc.

-Respectul de sine nu contează prea mult. Adesea le pun părinţilor oglinda şi le arată “cine sunt”.

-Au dificultăţi în a tolera o autoritate absolută (adică o autoritate care se manifestă fără nicio explicaţie sau opţiuni).

-Pur şi simplu nu vor să facă anumite lucruri; le vine greu, spre exemplu, să stea la coadă.

-Sunt frustraţi de unele sisteme care funcţionează pe bază de ritual şi nu necesită gândire creatoare.

-Găsesc adeseori căi mai bune de a face lucrurile, atât acasă, cât şi la şcoală, ceea ce îi face să pară că ar fi un soi de “bombe în sistem” (nu se conformează niciunui sistem).

-Par a avea un comportament antisocial, atunci când nu se află în compania celor ca ei. Dacă nu se află în jurul lor nimeni care să aibă un nivel asemănător de conştiinţă, se repliază, simţind că nicio altă fiinţă omenească nu îi poate înţelege. şcoala, ca formă de socializare, le este adesea greu de suportat.

-Nu reacţionează la tipul de disciplinare prin “învinuire” (“Ai să vezi tu ce se întâmplă când o veni taică-tău acasă”).

-Nu manifestă niciodată timiditate, în a vă comunica ceea ce le trebuie.

 

Este de la sine înţeles de ce mulţi dintre părinţi nu doresc asemenea etichete cum ar fi ADD sau ADHD, pentru copiii lor. Aceste etichetări sunt sinonime cu imperfecţiunea. Unii ar putea chiar să considere că implică o “tară”. Ele înseamnă, textual, nişte tulburări de comportament ale copilului, datorate unor disfuncţii neurobiologice. Pentru unii, aceasta se traduce prin a avea un creier care nu funcţionează bine sau o tulburare mintală. Este de înţeles că aici intră în joc multe controverse. Tratamentul copiilor cu astfel de probleme reprezintă unul din aspectele incitante pentru media, pentru avocaţi, pentru moderatorii de talk-showuri, pentru jurnalişti de opinie şi mulţi alţii care nu sunt apţi pentru a clarifica probleme medicale sau ştiinţifice complicate. Mulţi sar la atac, la adresa industriei farmaceutice şi a psihiatrilor, pentru faptul că le administrează prea multe medicamente copiilor. A te opune nu are nici un rost, de vreme ce prea puţină lume îi va apăra pe cei care îi “abuzează” pe copii. încă mai puţini se vor osteni de a mai investiga, pentru a înţelege obiectul criticilor.

Institutul Naţional de Sănătate Mintală spune că ADHD reprezintă cea mai frecvent diagnosticată maladie a copilăriei. Ea afectează pe cca 3+5% din copiii de vârstă şcolară. (David Kaiser spune că cca 10% din copiii de vârstă şcolară ar fi fost diagnosticaţi cu ADD/ADHD şi că, în unele state americane, chiar 50% dintre copiii au avut un astfel de diagnostic.) Cu un asemenea procentaj ridicat de îmbolnăviri, ar fi lesne de decelat şi unele greşeli de diagnosticare, tratament necorespunzător, reacţii adverse, ş.a.m.d. Poveştile despre aşa-numitele abuzuri ar trebui, totuşi, să nu se substituie studiului ştiinţific şi observaţiilor clinice realizate de profesionişti care îi tratează pe astfel de copii, în mod curent. Dar toţi ştim că o poveste relatată la talkshowuri, cum sunt cele ale lui Oprah sau Larry King Live, de Arianna Huffington sau Hilary Clinton are mult mai multă greutate, decât un studiu urmărit ştiinţific. Totuşi, acele studii ştiinţifice trebuie realizate. Ritalin se foloseşte cam din 1950, dar nu există, până acum, studii despre faptul că ar fi sigur, eficient sau mai bun decât alte tratamente alternative. în sprijinul prescrierii lui subscriu majoritatea medicilor practicieni care tratează milioane de copii şi de adulţi suferind de ADHD. Novartis Pharmaceuticals, Corp., care spune că el a ” a fost administrat eficient, ca medicaţie sigură, în tratarea a milioane de pacienţi cu ADHD, în ultimii 40 ani,” fapt atestat şi de rezultatele a 170 de studii (Donohue). Totuşi, se poate considera că Novartis nu este totalmente dezinteresată.

În orice caz, indiferent cât de multe studii desfăşurate pe perioade îndelungate nu ar fi descoperit nimic spectaculos de greşit la Ritalin, va exista întotdeauna posibilitatea ca unul viitor să demonstreze că el este ceva oribil. De exemplu, “cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California, spune că studiul desfăşurat pentru a demonstra felul în care au trecut la vârsta adultă tineri suferind de ADHD, a pus în evidenţă o legătură între Ritalin şi dependenţa manifestată mai târziu de tutun, cocaină şi alte substanţe stimulante” (Donohue 2000). Este această legătură suficient de puternică, pentru a crea îngrijorare? Cum putem noi fi siguri că ADHD, şi nu Ritalin, s-a aflat la baza acestei legături?

Stările de exaltare şi cvasi-isterice legate de Ritalin au contribuit la crearea unei atmosfere care a făcut posibilă tratarea cu seriozitate a unei cărţi, cum este Copiii Indigo. Dacă ar putea alege, cui nu i-ar plăcea să creadă mai degrabă că copiii lor sunt speciali şi destinaţi unei misiuni înalte, decât că ar suferi de vreo tulburare a creierului?

 

Informaţii de bază privind copiii indigo sau de cristal

 

Când avem de a face sau îngrijim copii indigo sau de cristal trebuie să ne reamintim că acest copil foarte diferit de felul în care aţi fost dvs. Ceea ce a funcţionat pentru dvs., nu va funcţiona pentru aceşti copii.

 

Principalele zone în care va trebui să vă adaptaţi sunt următoarele:

 

-Copilul indigo sau cristal este o fiinţă având emisfera dreaptă a creierului mai dezvoltată.

-Copilul indigo sau cristal este ultrasensibil la stresul ambiental.

-Copilul indigo sau cristal este sensibil la unele alimente şi va putea dezvolta unele alergii alimentare.

 

 1. Predominanţa emisferei cerebrale drepte

Copiii indigo şi cristal funcţionează, în primul rând, de la nivelul emisferei drepte. Aceasta înseamnă că ei sunt creatori, intuitivi, imaginativi şi cu inteligenţă emoţională. Totuşi, cultura noastră este una predominant orientată spre o funcţionare a emisferei stângi, care înseamnă liniar, raţional şi logic.

Dificultăţile încep să apară când copilul intră în sistemul şcolar şi va trebui să se adapteze felului său de funcţionare. O persoană caracterizată de o predominanţă a emisferei drepte învaţă foarte repede şi adesea face salturi intuitive care fac dovada unei uimitoare inteligenţe. Dar sistemul şcolar este calibrat pe o funcţionare predominantă a emisferei stângi, adică este repetitiv, rutinat, organizat şi liniar/cumulativ. Această abordare mai “lentă” va însemna că acest copil se va plictisi foarte repede, pierzându-şi interesul. El va încerca, în general, alte căi care să-i stimuleze interesul. Aceasta îi va duce pe mulţi copii indigo să fie etichetaţi ca fiind ADD sau ADHD, fiind adesea trataţi cu Ritalin, când de fapt nu este nimic rău cu ei, în afară că se plictisesc.

De asemenea, datorită inteligenţei lor intuitive, ei pot adesea să se strecoare timp de mai mulţi ani prin sistemul şcolar, înainte de a se vădi că ei nu pot citi sau scrie “corect”, fapt ce va face ca ei să fie etichetaţi drept “dislexici”, ceea ce reprezintă un alt stigmat.

Este ceva dăunător, din pricină că acest copil indigo are un puternic simţ al “perfecţiunii” sale şi al faptului că se află aici într-o “misiune”. Dacă i se va spune că are o disfuncţie sau că ceva nu este în regulă cu el, el va dezvolta o traumă, de care fie va încerca să se vindece, fie va încerca să o ascundă. Acest lucru poate duce, la adolescenţă, la abuzul de droguri şi tulburări alimentare, afişate drept căi ale vindecării sau ascunderii traumei.

Este extrem de important ca aceşti copii indigo sau cristal să fie recunoscuţi ca fiind diferiţi, nu ca suferind de vreo disfuncţie. Dacă această diferenţă este onorată şi ţinută sub control, copilul se va dezvolta într-un mod echilibrat, dacă nu, se va ajunge la alte disfuncţii şi probleme.

 

 1. Sensibilitatea faţă de stresul ambiental

 

Copilul dvs. este şi mai sensibil decât eraţi dvs. Auzul, vederea, toate simţurile sale sunt mult mai acute decât ale dvs. Acest lucru face parte dintr-o mutaţie evolutivă, care ţine de faptul că oamenii devin din ce în ce mai deschişi şi mai sensibili. Aceasta se traduce prin faptul că acest copil va fi stresat şi deprimat de zgomotele puternice, de aglomerările umane, de muzica asurzitoare şi de televizor. El va reacţiona fie repliindu-se şi retrăgându-se în sine urmarea fiind o depresie -, fie el va tolera aceşti stimuli, care îl vor face să devină hiperactiv şi distructiv.

Copilul indigo sau cristal are deci nevoie de un mediu liniştit şi tihnit acasă, cu un minimum de jucării electronice şi fără ca televizorul să îi devină baby-sitter. Există aproape o relaţie direct proporţională între conţinutul emisiunilor TV şi numărul de ore cât un copil se află în faţa unui televizor şi comportamentul acestuia.

La capitolul stres ambiental intră şi relaţia dintre părinţi. Dacă între aceştia există tensiuni, care promovează o atmosferă de agresivitate ascunsă sau făţişă, în casă, copilul le va prelua, manifestând faţă de ele fie disfuncţii, fie mecanisme de apărare. Nu puteţi ţine nimic ascuns de un astfel de copil, fiindcă el va “citi” câmpurile dvs. energetice şi va înţelege exact ceea ce gândiţi şi simţiţi, chiar dacă nu veţi exprima niciodată astfel de lucruri.

 

 1. Alergiile alimentare

 

Corpul fizic al copilului indigo sau cristal este şi el foarte sensibil. Adesea el nu va suporta hrana gătită şi aditivii alimentari, reacţionând inadecvat la zahăr şi cofeină. Aceasta înseamnă că dulciurile, băuturile având coloranţi artificiali, biscuiţii, plăcintele, hamburgerii şi ciocolata vor crea, în acest copil, un comportament disfuncţional şi hiperactiv. A oferi acestui copil indigo sau cristal o ciocolată şi o Coca-Cola, este echivalent, pentru el, cu a-i administra un drog. Sistemul său va reacţiona prin hiperactivitate, generând un comportament hiperactiv, urmat de o “prăbuşire” sau “istericale”, atunci când, la revenire, se vor estompa efectele, el suferind de simptome ale sevrajului, atât la zahăr, cât şi la cofeină.

Aceasta înseamnă că mulţi dintre copiii indigo nu vor suporta o dietă “normală”. Carnea de pui şi cea roşie sunt pline de hormoni, antibiotice şi chimicale şi majoritatea mâncăruriilor gătite sau la conservă, dintre cele cumpărate în supermarketuri, conţin şi ele chimicale care ar putea să nu fie tolerate. Copilul poate manifesta şi intoleranţă la gluten şi lactate, dezvoltând simptome cum ar fi eczemele, problemele digestive şi tulburări ale sinusurilor şi de nas/gât/urechi. Îndrumări pentru abordarea acestor probleme

 

Educaţia

 

Copilul indigo sau cristal va reacţiona bine la un sistem educaţional, în care există un echilibru în stimularea ambelor emisfere ale creierului, sub forma muzicii, artelor, dansului şi teatrului.

Cel mai bun sistem pentru copilul indigo sau cristal este probabil sistemul Waldorf, care pune mai întâi un accent maxim pe elementele ţinând de emisfera dreaptă, pentru ca apoi să o dezvolte şi pe cea stângă, ca bază de susţinere. Acest sistem se concentrează şi asupra tehnicilor de “împământare” a copilului în trup, de vreme ce mulţi copii indigo reacţionează la traume printr-un comportament “dezlânat” sau ieşind, de-a dreptul, din corp.

Dacă veţi testa copilul pentru a vedea dacă manifestă sau nu simptome de ADD sau ADHD, nu le administraţi decât cu multă precauţie Ritalin, care este un medicament (având deci efecte secundare şi creând simptome de sevraj), menit a-i ajuta mai mult pe părinţi şi pe profesori în abordarea copilului, decât îm a-l ajuta pe acesta însuşi. Există tratamente alternative homeopate sau constând din felurite diete, care sunt mai puţin dăunătoare şi mai eficiente.

 

Stresul ambiental

 

În primii ani de viaţă, minimalizaţi zgomotele şi stresul. Aici intră televizorul, jocurile pe PC şi activităţile “violente”. Încurajaţi jocul, cultivarea imaginaţiei şi apetenţei pentru citit – desenat, colorat şi poveşti. Creaţi un mediu calm şi liniştit, pe cât va fi posibil.

 

Alimentaţia

 

Este cel mai greu de urmărit, din cauza faptului că hrana se găseşte în magazine şi din pricina presiunilor exercitate de colegi şi prieteni, copilul fiind în permanenţă expus “atracţiilor” hranei de proastă calitate sau junk-food. Încercaţi să vă concentraţi pe alternative alimentare naturale, organice şi sănătoase. Dacă el suferă de alergii şi tulburări comportamentale, va trebui să identificaţi natura problemei, creându-i un regim alimentar mai echilibrat.

 


Copiii Noii Ere
 


Mesaj de la Jeshua prin Pamela KribbeDragi prieteni, vă urez un cordial bun venit. Energia mea curge printre voi iar voi o simţiţi ca energia de acasă, o Casă către care vă îndreptaţi şi de la o Sursă din care voi veniţi. Energia mea nu este doar energia unui singur om care a trăit pe pământ acum două mii de ani. Reprezint o energie a Sursei din care toţi faceţi parte şi în care sinele voastre superioare sunt prezente ca unul, ca o energie de grup.

La acest nivel al unităţii există suprasufletul pe care îl puteţi numi energia Christică şi care ne acoperă pe toţi ca o umbrelă, inclusiv pe mine, Jeshua. Din această energie vă aducem  mesajele pe pământ şi îndreptaţi o oglindă către voi atunci când temporar vă pierdeţi şi nu vă puteţi găsi drumul. Este energia sinelui vostru superior, familia sufletului vostru, suprasufletul vostru, pe care dorim să vi-l prezentăm. Vă reamintesc de Sursa din care voi vă trageţi  şi din care provin cele mai profunde inspiraţii ale voastre.

Inspiraţia care vă reuneşte are de a face cu aducerea Luminii pe pământ. Are de a face cu sosirea Noii Ere. Încarnarea voastră aici şi acum pe pământ este profund legată de vremurile de tranziţie în care trăiţi acum. Acum ceea ce vreau să vă vorbesc astăzi este despre sosirea unei noi generaţii de copii pe pământ. Aceşti copii arată alte calităţi decât cele cu care v-aţi obişnuit din trecut. Cum se întâmplă asta? De unde vine acest fenomen? Pentru a înţelege asta  am să vă duc înapoi în timp şi am să vă arăt cum aţi fost voi pionierii acestui nou val de energie pe care aceşti copii o aduc.

Au fost momente pe pământ atunci când energia a fost grea şi densă. Totul era guvernat de reguli şi regulamente cu puţin loc pentru imaginaţia şi competenţele intuitive care aduc o energie iubitoare şi jucăuşă. Pentru multă vreme această energie grea a pus stăpânire pe pământ. Am fost un pionier în spargerea influenţei acestei energii sufocante, în a aduce Lumina într-o realitate întunecată în care puterea şi asuprirea au fost predominante. Era oprimată imaginaţia, libertatea de exprimare, energia inimii.

În decursul acestei istorii, cel de-al Doilea Război Mondial a venit ca un punct de cotitură. În trezirea ce a urmat acestui război, o nouă eră şi timp spiritual s-au născut, care vă este cunoscută ca şi revoluţia din anii şaizeci. Aceasta a însemnat, de asemenea, o revoluţie spirituală. Energia inimii a renăscut la momentul respectiv şi, deşi energia anilor şaizeci a fost într-o oarecare măsură liber-plutitoare şi naivă, cu toate acestea, ea a constituit un progres. Ea a vestit o energie nouă şi vibrantă.

Aceia dintre voi care s-au născut în perioada din preajma sau de după al doilea război mondial au fost pionierii unei noi ere. Voi aţi creat fundaţia spirituală pentru ca o nouă generaţie de copii să apară , care au recunoscut cântecul inimii voastre şi îl duc mai departe. Aş dori să vorbesc despre aceşti copii acum.

Acesti copii vin cu o energie care este mai pură şi mai înaltă decât oricând. Prin "mai înaltă" Vreau să spun că sunt în măsură să păstreze intactă o mai mare parte din energia sufletului lor atunci când ajung pe pământ. Un alt mod de a spune acest lucru este să spunem că vălul dintre realitatea materială şi tărâmul spiritual a devenit mai subţire datorită muncii de pionierat pe care voi şi mulţi alţii aţi făcut-o în deceniile de după al Doilea Război Mondial.

În acele zile multe au fost stabilite în mod deschis, autorităţile tradiţionale au fost repuse în discuţie, noi concepte au ieşit la suprafaţă şi au influenţat conştiinţa colectivă a umanităţii la nivel mondial. La prima vedere, acest lucru a condus la confuzie şi haos, dar energia inimii întotdeauna duce la confuzie şi haos în ochii celor care iubesc normele şi structurile şi care caută o autoritate fermă pentru a auzi adevărul. Zilele acelea au trecut. Toţi aspiraţi să simţiţi şi să găsiţi energia adevărului şi clarităţii în voi înşivă. Această muncă interioară deschide calea pentru o nouă eră pe pământ. Toţi aveţi un picior în vechea epocă şi celălalt picior în cea nouă. Tranziţia la nou este o transformare lungă, treptată. Copiii care se nasc acum sunt deja stabili în noua eră mai mult decât aţi făcut-o voi vreodată. Cu toate acestea, există o legătură importantă şi recunoştinţă între voi şi ei.

Pentru a clarifica aceasta permiteţi-mi să spun mai multe despre diferitele grupuri de copii care intră acum pe pământ. Toţi acei dintre voi care sunt prezenţi aici şi toţi cei care se simt deosebit de atraşi de acest mesaj sunt suflete ale Lucrătorilor în Lumină. Am vorbit despre caracteristicile sufletelor Lucrătorilor în Lumină şi istoria lor de-a lungul veacurilor în channeling-urile trecute (a se vedea seria Lucrătorii în Lumină). Sunteţi bătrâni şi aveţi înţelepciunea şi experienţa multor, multor vieţi. Din cauza a tot ceea prin ce aţi trecut, v-aţi dezvoltat o sensibilitate în sufletul vostru care vă face înţelepţi şi plini de compasiune, dar deasemenea şi vulnerabili. De multe ori v-aţi simţit "diferiţi" şi nu v-aţi încadrat atât de bine în mediul social. Mai ales în momentele în care ordinea, disciplina şi reprimarea sentimentelor au fost ceva normal, acest lucru v-a provocat o suferinţă profundă şi v-a  rănit centrul sentimentelor voastre. Dar sensibilitatea care vă este caracteristică, acum o puteţi vedea clar reflectată în ochii copiilor Lucrători în Lumină care se nasc pe pământ.

Acesta este primul grup al "copiilor noii ere". Aş dori să se facă o distincţie. Ei sunt suflete Lucrători în Lumină, care sunt, practic, la fel ca voi, dar ei intră printr-o poartă diferită sau alt văl pe pământ. Ei sunt mai puţin împovăraţi cu energia vechii ere, decît aţi fost voi. Aţi avut de a face cu vechile metode de învăţământ, bine intenţionate, dar de multe ori sufocante, metode de creştere a copiilor, care de multe ori au reprimat sentimentul original de mirare al copilului, imaginaţia şi stima de sine. Toate acestea s-au schimbat în ultimele decenii. Există mai multă libertate, mai mult spaţiu pentru a simţi, mai multă înţelegere pentru  importanţa emoţiilor, mai mult respect pentru caracterul individual al fiecărei persoane.

Sufletele Lucrătorilor în Lumină care acum intră sunt altfel primite, într-o energie diferită, iar acest lucru le permite să aducă mai mult din energia sufletului lor şi lumina lor cosmică prin văl. Sensibilitatea lor este, prin urmare, în mod clar vizibilă şi poate provoca, de asemenea dezechilibre, dar voi explica asta în continuare.

Aş dori să se facă distincţia unui al doilea grup de "copii ai noii ere ". Ei sunt suflete pământ. Ei, istoric, nu fac parte din familia sufletelor Lucrătorilor în Lumină despre care am vorbit înainte (a se vedea seria Lucrătorii în Lumină pentru distincţia între sufletele Lucrătorilor în Lumină şi sufletele pământ). Dezvoltarea lor este profund legată de evoluţia vieţii pe pământ. Ei sunt acum ca un grup care trece prin stadiile incipiente ale renunţării la conştiinţa bazată pe ego şi se deplasează spre o conştiinţă bazată pe inimă. Sufletele pământ care au intrat pe pământ, în ultimul timp afişează o sensibilitate mai mare. Aceasta  este din cauza dezvoltării lor interioare proprii şi, de asemenea, deoarece vălul se subţiază şi există mai mult loc pentru exprimarea de sine emoţională. Ei sunt, de asemenea, parte a noului val de energie care acum vine prin intermediul copiilor.

Apoi, există un al treilea grup pentru care doresc să se facă distincţia. El se numeşte în prezent, copiii de cristal de către literatura voastră spirituală. Aceşti copii sunt relativ noi pe pământ, ei nu au petrecut multe vieţi aici, deşi au o experienţă bogată în alte dimensiuni sau planuri de existenţă. Ei au fost încarnaţi acolo în alte forme decât corpul uman. S-ar putea numi, de asemenea, copii stelari. Energia lor este de multe ori visătoare şi sunt, de asemenea, caracterizaţi de o mare sensibilitate. În cazul lor s-ar putea manifesta simptome fizice cum ar fi alergiile alimentare sau probleme ale pielii care pot apărea din cauza dificultăţilor în acomodarea cu energia de pe pământ, densitatea şi imaturitatea realităţii materiale. Aceşti nou-veniţi pe pământ aduc o foarte rafinată energie eterică şi au nevoie de o amplă protecţie şi siguranţă pentru a se putea împământa pe deplin.

Am numit acum trei grupuri de copii, care sunt toţi copiii noii ere. Astfel, am putea spune că toţi copiii încarnaţi în prezent fac parte din Noua Eră, în funcţie de natura lor.

Voi, cei care ascultaţi sau citiţi acest lucru sunteţi în special familiarizaţi cu sufletele Lucrătorilor în Lumină, pentru că sunteţi voi înşivă unul. Toţi sunteţi profund inspiraţi să aduceţi Lumina pe pământ şi, în acelaşi timp, purtaţi în voi răni vechi priniuite de respingere şi de singurătate. Din acest motiv, nu este întotdeauna uşor pentru voi să simţiţi o conexiune iubitoare şi sigură cu pământul. Dar acesta este adevăratul punct care este extrem de important în a ajuta noii copii să-şi ancoreze energia şi să ducă o viaţă împlinită. Experimentarea de către voi înşivă a unei conexiuni iubitoare şi reale cu pământul este o condiţie prealabilă pentru a-i putea instrui şi sprijini şi de a le oferi siguranţa emoţională de care ei au nevoie.

Voi menţiona acum unele dintre problemele cu care aceşti copii s-ar putea întâlni şi ce puteţi face în acest caz ori de câte ori vă aflaţi în contact cu ei ca părinte, profesor sau terapeut. Unii dintre voi se simt chemaţi să lucreze cu ei şi acest lucru este foarte potrivit, de vreme ce voi sunteţi special iniţiaţi în recunoaşterea motivelor şi inspiraţiilor care stau la baza acestora . Recunoaşteţi aspecte ale lor care au fost reprimate şi sufocate în voi înşivă în timpul copilăriei sau mai târziu. Acesta este motivul pentru care problemele cu care se confruntă aceşti copii vă pot afecta la un nivel emoţional profund, voi vedeţi în ei o reflexie a voastră, dragostea voastră, originalitatea şi, de asemenea, durerea voastră. Într-adevăr, aceşti copii ar putea la fel de bine experimenta durerea de a nu se simţi bine veniţi pe pământ. Chiar dacă timpurile s-au schimbat, nu este de la sine înţeles că ei vor găsi forme de manifestare care se potrivesc cu vibraţiile şi nivelul lor de conştiinţă. Acest lucru are mai multe motive.

Primul este că energia sau vibraţia lor nu se potriveşte încă cu energia de pe pământ şi a conştiinţei umane colective. Ei sunt înaintea timpului lor. Această lipsă de înţelegere între vechi şi nou vă este familiară din propria experienţă. Există o cunoaştere şi o înţelepciune cordială în voi, generaţia mai în vârstă, cunoaştere care nu a fost foarte convenabilă în realitatea societăţii voastre. Au fost contrare unor valori şi noţiuni profund tradiţionale şi au fost privite cu scepticism şi neîncredere. Copiii au de-a face cu aceeaşi împotrivire, pentru că ea nu a dispărut încă. Mai mult decât atât (acesta este al doilea motiv), realitatea materială pe pământ are o încetineală în ea din cauza densităţii sale. Visele şi dorinţele nu se manifestă rapid sau uşor. Pentru a vă realiza cea mai profundă inspiraţie, trebuie să fiţi în măsură să vă conectaţi la pământ la toate nivelele: emoţional, fizic, mental şi spiritual. Numai atunci energia voastră poate găsi terenul fertil şi abia apoi seminţele sufletului vostru pot să încolţească şi să înflorească.

Pentru copiii din noua eră, va fi foarte important ca ei să fie capabili să se împământeze, ceea ce înseamnă că ei vor şti cum să-şi conecteze energia lor cosmică, care poate fi zdrobitoare, înflăcărată şi inspirată, la realitatea pământului. Este important ca aceştia să-şi sporească răbdarea de a-şi canaliza energia sufletului la realitatea energetică a acestei planete. De asemenea, este vital ca aceştia să aibă răbdare cu acele părţi ale omenirii şi societăţii, care au rămas în urmă şi care nu sunt încă în măsură să înţeleagă înţelepciunea pe care le-o oferă, sau care chiar interpretează comportamentul lor ca încăpăţânat şi rebel.

Aici are loc o ciocnire între vechi şi nou, ciocnire care poate cauza probleme. Energia noilor copii va fi adesea greşit interpretată de către persoanele care fac parte din vechea mentalitate care spune că disciplina, ordinea şi supunerea sunt premisele pentru dezvoltarea deplină a abilităţilor şi a personalităţii copilului. Acum voi sunteţi de fapt cei care stau între vechi şi nou şi care sunt capabili să construiască o punte între ele. Voi aţi avut de suferit pentru că aţi avut de controlat şi de păstrat în voi mult din adevărata voastră energie spirituală. Ştiţi cum este să te simţi blocat în exprimarea de sine. Trebuie să înţelegeţi, prin urmare, noii copii destul de bine, voi înţelegeţi nevoia lor de a se elibera de regulile bazate pe autoritate şi asuprire a sentimentelor.

Aceşti copii trebuie să aibă loc pentru explorarea de sine şi individualitate şi în acelaşi timp, ei trebuie să înţeleagă valoarea disciplinei pline de iubire, spre deosebire de disciplina autoritară. Ei trebuie să înveţe cum să-şi canalizeze şi gestioneze energia fără să o reprime ei înşişi. Aceasta este exact problema cu care aţi avut de-a face voi înşivă pe drumul vostru lăuntric. Pentru voi toţi este extrem de important să fiţi capabili să vă canalizaţi energia cosmică, scânteia voastră interioară de lumină prin corpul vostru în realitatea pământului. În special, aceasta înseamnă că aveţi de-a face cu emoţiile care vă blochează de la a fi cu adevărat prezenţi în aici-şi-acum şi de la vă exprima în realitatea materială.

Este una dintre cele mai mari probleme pentru sufletele Lucrătorilor în Lumină, "complexul"  lor ca să zicem aşa, că ei poartă multă energie spirituală în partea de sus a câmpului lor energetic (umeri şi cap), care stagnează şi nu poate găsi calea în jos. Energia lor nu se poate conecta în mod corespunzător la pământ, care este un alt fel de a spune că vă păstraţi energia în interiorul vostru şi vă simţiţi în imposibilitatea de a vă exprima în mod satisfăcător. Aceasta se poate întâmpla fie în relaţiile private fie în mediul de lucru, unde vă puteţi simţi mai puţin împlinit şi creativ decât aţi putea fi. Toate acestea au de a face cu a nu fi pe deplin împământaţi. Şi motivul pentru care energia nu poate să coboare şi să se întrupeze pe deplin este faptul că există traume emoţionale situate în zona abdomenului care blochează sau întrerupe fluxul. Prin urmare, este foarte important să vă concentraţi atenţia şi conştientizarea asupra acestor părţi din voi care au nevoie de vindecare emoţională.

Este vital să dobândiţi un sistem complet încorporat, spiritualitate împământată şi să nu vă păstraţi această energie blocată în partea de sus a câmpului vostru auric. Această energie blocată poate provoca o formă naivă şi dezechilibrată de spiritualitate, care vă poate da sentimente extatice şi de mare entuziasm la fiecare acum şi apoi, dar care nu dispune de "trup" pentru a se conecta cu adevărat la pământ şi a se manifesta în exterior cum ar fi un loc de muncă satisfăcător, o relaţie stabilă, iubitoare şi / sau abundenţă materială. Energia spirituală trebuie să se conecteze la corpul emoţional şi de acolo la realitatea fizică. Ceea ce blochează fluxul sunt răni vechi: emoţii precum frica şi furia, sentimentele de inferioritate, dezamăgirea şi amărăciunea cu privire la viaţă. Acestea sunt obstacolele emoţionale de care vă ciocniţi şi Vă spun că ocupându-vă de aceste probleme emoţionale de bază veţi afla calea pentru găsirea unor modalităţi de sprijinire a noilor copii. Vindecarea voastră emoţională vă va oferi mijloacele de a ajuta copiii să se împământeze ei înşişi într-un mod iubitor şi totuşi disciplinat. Prin abordarea în mod constant a acestor probleme, veţi stabili o pistă energetică pentru ei.

Ce înseamnă vindecarea emoţională ? Aş dori să vorbesc despre acest lucru din nou, deşi aceasta a fost tratată mai bine în channeling-urile anterioare (a se vedea "Confruntarea cu emoţiile", în special). Aveţi toate timpurile cunoscute în care emoţiile erau reprimate şi considerate mai mult sau mai puţin tabu. Mai ales cei mai în vârstă dintre voi aţi crescut într-o generaţie în care acesta a fost standardul. În anii şaizeci a avut loc o reacţie de împotrivire şi emoţiile au fost eliberate, uneori până la cealaltă extremă a exaltării. Emoţiile au fost puse înaintea raţiunii. Raţionalitatea a trebuit să fie pusă temporar deoparte, pentru a investiga în mod liber şi a depăşi limitele tradiţiei. Şi a fost profitabil să se facă acest lucru pentru un timp, dar explorarea liberă a energiilor emoţionale suprimate are însă unele capcane. Emoţiile nu se transformă şi vindecă dându-le frâu liber şi permiţându-le să vă controleze.

Esenţa libertăţii spirituale este faptul de a recunoaşte toate emoţiile şi a le permite să fie acolo, dar, în acelaşi timp rămânând pe deplin conştient, adică îmbrăţişându-le cu conştiinţa voastră angelică proprie. Energiile emoţionale nerezolvate din voi sunt ca nişte copii mici: confuze, triste sau speriate, vin la voi pentru confort. Prin voi mă refer: la îngerul din voi, sinele vostru superior. În acest mod sinele vostru superior, angelic coboară în corpul vostru emoţional pentru a face munca de vindecare, care este misiunea voastră. Iar atunci când face acest lucru, Lumina voastră curge în jos, prin centrele de energie inferioare (chakre), prin mâinile şi picioarele voastre şi apoi afară în lume. Aceasta este ceea ce înseamnă să îţi împământezi energia angelică sau sufletul.

Este un proces care necesită auto-disciplină. Eu folosesc cuvântul disciplină pentru a sublinia faptul că acest lucru nu se întâmplă în mod automat. Procesul de autovindecare necesită o atenţie constantă şi cinstită asupra vieţii voastre interioare şi dorinţa de a face faţă tuturor emoţiilor interioare. Este vorba despre recunoaşterea lor ca fiind ale voastre, asumarea responsabilităţii pentru ele şi a nu vă simţi o victimă a trecutului, a altor persoane sau a societăţii. Nu, voi sunteţi îngerul care a absorbit aceste emoţii şi care are puterea de a le transforma. Acesta este motivul pentru care aţi venit pe pământ: să vă transformaţi frica, furia şi tristeţea în iubire, iertare şi înţelegere. Procedând astfel, vă veţi crea o viaţă de bucurie şi împlinire şi veţi face pace cu realitatea de pe Pământ. Şi astfel aţi stabilit o pistă energetică pentru noii copii, care sunt şi care sosesc. Ei au venit cu o energie mai mare, datorită muncii voastre de pionierat, dar fără asigurarea că această energie va găsi teren ferm pe care să stea.

Pentru a pregăti ca atare terenul noi toţi, societatea în general, va trebui să se deschidă  aspectelor noi şi diferite ale acestor copii. Avem nevoie să le urăm bun venit şi să le permitem să-şi exprime energia în mod liber şi în acelaşi timp,să îi învăţăm să-şi dezvolte concentrarea şi răbdarea de a-şi canaliza energia la realitatea de pe pământ. Ei au nevoie să-şi exprime energia sufletului lor, inspiraţia lor cosmică, în forme materiale care aparţin pământului. Aşa că ei trebuie să se simtă capabili să se exprime emoţional, mental, creativ şi spiritual în limbaj, comunicare şi organizare. Este important ca ei să se simtă invitaţi să-şi aducă energia în această realitate, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să treacă prin împotriviri interne sau externe şi prin dificultăţi.

Mesajul noilor copii, energia lor clară, cristalină, poate sosi doar pe teren fertil atunci când noi îi ajutăm să stabilească o conexiune iubitoare cu pământul. Cu privire la acest aspect, voi înşivă treceţi printr-un proces de transformare fundamentală în care corpul emoţional este cheia. Sunteţi cu toţii în procesul de asumare a responsabilităţii pentru emoţiile cele mai profunde şi, treptat, le eliberaţi în lumina propriei voastre conştiinţe angelice. Sinele vostru angelic are compasiune pentru frica profundă şi melancolia pe care le-aţi experimentat în acest tărâm pământesc. El face parte din esenţa energiei Christice, care coboară până la cel mai jos punct, unde întunericul pare a fi peste tot în jur, şi face prezenţa Luminii cunoscută. Nu este mare scofală să răspândeşti lumina într-un tărâm cosmic de dragoste şi siguranţă.

Adevărata putere a energiei Christice este că străpunge prin cele mai întunecate celule, că aduce iubirea acolo unde abundă lipsa de speranţă. Pe Pământ, o planetă atât de frumoasă şi bogată şi totuşi atît de scoasă din unitate şi din iubire, energia Christică pregăteşte un pat germinativ şi deschide noi perspective. Voi toţi sunteţi mugurii acestor seminţe şi pionierii unei noi ere. Chiar dacă drumul vostru pare dificil şi greu, voi toţi aţi realizat o mare lucrare şi prin schimbările voastre interioare aţi ajutat la deschiderea porţilor pentru noul val de energie a luminii care acum se revarsă în jos pe pământ.

Chiar şi acum, nu va fi uşor. Chiar şi acum, mult întuneric iese la suprafaţă: abuzul de putere, frica, vechea energie. Prin urmare, Vă cer să vă păstraţi credinţa în misiunea voastră : de a aduce lumina încolţită din energia Christică în întunericul vostru lăuntric. Copiii din noua eră vă vor fi recunoscători. Ei au nevoie de voi, dar, de asemenea, vor să vă ofere ceva în schimb. Ei poartă fericirea în inimile lor, o prospeţime încântătoare şi o amintire vie a Acasă. Ei strălucesc cu bucurie şi iubire ca un boboc de floare, plin de promisiuni. Această energie vă poate deschide inima şi să stârnească sentimentul de plenitudine jucăuşă şi lumina inimii în voi. Acei dintre voi care se simt vechi şi ruginiţi, care aţi trecut prin multe: deschideţi-vă braţele noilor veniţi! Ei au nevoie de sprijinul şi de experienţa voastră şi vor aduce iubire şi bucurie în vieţile voastre. Acesta este un proces care vă atinge pe toţi, indiferent dacă aveţi de-a face cu copiii în mod direct sau nu. El vă atinge pe voi toţi.

Aş dori să închei cu un moment de tăcere, în care Vă rog să vă conectaţi la pământ. Pământul însuşi este o inteligenţă, o fiinţă cu suflet, care aşteaptă cu nerăbdare sosirea noilor copii. Ea zîmbeşte singură atunci când se uită la voi, pentru că atunci când aţi sosit aici, într-un alt timp, eraţi şi voi nişte copii atât de frumoşi. Aţi fost pionierii şi mediatorii. Simţiţi recunoştinţa pământului pentru voi. Sunteţi atât de legaţi de acest proces imens. Apoi simţiţi sosirea noilor copii, plini de anticipare şi de inspiraţie. Ei sunt aici, de asemenea pentru a vă ajuta. Vivacitatea şi înţelepciunea lor vă va înveseli şi vă va aminti că Noua Eră se iveşte, că cea mai lungă milă este într-adevăr ultima milă către casă şi că floril

© Pamela Kribbewww.jeshua.netDouble-click here to add your own text.